Άμεση καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων ζητά η Ελλάδα – Οι επιστολές σε ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και ΕΕ

Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν ξανά την επιθετική στάση της Τουρκίας που πρέπει άμεσα να καταδικαστεί, υπογραμμίζει ο Νίκος Δένδιας

Όλοι ξέρουν ότι η Τουρκία επιμένει στην απειλή αφορμής πολέμου (casus belli), επισημαίνει ο Νίκος Δένδιας στις επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ με τις οποίες διεθνοποιούνται οι εξωφρενικές και απαράδεκτες δηλώσεις Ερντογάν.

Με παραλήπτες τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟΓενς Στόλτενμπεργκ,  τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και τον Γενικό γραμαμτέα του ΟΗΕΑντόνιο Γκουτέρες παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ξαφνικά θα έρθουμε στα ελληνικά νησιά, Ελλάδα μην το παρατραβάς γιατί θα πληρώσεις. Θυμήσου την Σμύρνη», είναι μερικές από τις φράσεις του Τούρκου προέδρου, που περιλαμβάνονται στις επιστολές.

«O ανοιχτά απειλητικός χαρακτήρας και τόνος είναι κάτι παραπάνω από προφανής, διαλύοντας έτσι κάθε αμφιβολία σχετικά με τον επιδιωκόμενο σκοπό, καθώς και κάθε ισχυρισμό ότι προορίζονται μόνο για εσωτερικούς λόγους ενόψει των επόμενων εκλογών στη Τουρκία», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών και ζητεί την άμεση καταδίκη από όλη τη διεθνή κοινότητα.

«Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν ξανά την επιθετική στάση της Τουρκίας που πρέπει άμεσα να καταδικαστεί. Εάν δεν γίνει εγκαίρως ή εάν υποτιμηθεί η σοβαρότητα του θέματος, κινδυνεύουμε να γίνουμε και πάλι μάρτυρες μιας κατάστασης παρόμοιας με αυτήν που εκτυλίσσεται σήμερα σε κάποιο άλλο μέρος της ηπείρου μας. Αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν θα ήθελε να δει», προστίθεται στις επιστολές.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες να κλείσει τη διαδικασία επαφών με την Ελλάδα , ενώ η ρητορική  συνοδεύεται από αύξηση των παραβιάσεων στο Αιγαίο κι τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 

Να σημειωθεί ότι την επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απέστειλε η μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρία Θεοφίλη κατόπιν οδηγιών του κ. Δένδια.

πηγή: ertnews.gr

Recommended For You