Άνδρος: Δύο εστίες καίνε στην περιοχή Βιτάλι, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ενισχύονται οι δυνάμεις στο νησί.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 26 Αυγούστου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις περιοχές Βάρη, Βούλα, Κορωπί και Γραμματικό Αττικής επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από Γαλλία και 16 πυροσβεστών από Κύπρο, ενώ επιχείρησαν 4 Ε/Π.

Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής. Στην περιοχή Καμπιά Χίου, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά και επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Άνδρο

Σε εξέλιξη είναι δύο φωτιές στην Άνδρο στις περιοχές Βιτάλι και κοντά στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής, που πιθανότητα προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Οι δυνάμεις ενισχύονται από Σύρο και Τήνο και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεορσκάφη, ενώ συνδράμουν και  υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου.

Έκκληση για προσοχή

Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών, δεδομένου ότι καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πηγή

Recommended For You