Άρης: Ηρεμία πριν την καταιγίδα

Απόλυτη ησυχία – που μόνο ως ανησυχητική δεν πρέπει να εκληφθεί από τους φίλους της ομάδας τους – επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Άρη. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και έρχονται ανακοινώσεις σχετικά με την ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται το πρώτο ραντεβού των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Θεσσαλονίκης ενόψει της προετοιμασίας της νέας περιόδου. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν αντίστροφα μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες επιστροφές των ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις.

Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου με στόχο να παρουσιαστεί επίσημα ο νέος χορηγός της ομάδας, αλλά και η νέα φανέλα της.

Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης προετοιμάζει το έδαφος ώστε να είναι σε θέση να κάνει επιπλέον ανακοινώσεις αναφορικά με την ενίσχυση του ρόστερ. Ο ίδιος έχει επιλέξει αυτή τη φορά να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Αποφεύγει τις δηλώσεις, τις μεγάλες υποσχέσεις και με τους συνεργάτες του κινείται για την ουσιαστική θωράκιση του Άρη.

Οι κατάλληλες κινήσεις έγιναν πριν από αρκετό καιρό και απομένουν μικρές λεπτομέρειες ώστε να δημοσιοποιηθούν οι πρώτες συμφωνίες.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι όσοι κινούν τα νήματα στην ομάδα, έμαθαν από τα λάθη τους. Με μεθοδικότητα και με τους ενδιαφερόμενους στόχους να είναι εντοπισμένοι αρκετό καιρό πριν την λήξη των επίσημων υποχρεώσεων της περασμένης περιόδου, ο Άρης δείχνει να βαδίζει σε έναν ασφαλή δρόμο.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις εως τώρα ενέργειες των ιθυνόντων του συλλόγου. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει τα ονόματα που θα έρθουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαιτεί τους πρωτοκλασάτους από το… επάνω ράφι.

Αντίθετα αυτό που προσδοκά η συντριπτική πλειοψηφία, είναι να δειποδοσφαιριστές τύπου Νταρίντα, Μπράμπετς, αλλά και Πάλμα, που ήρθαν χωρίς τυμπανοκρουσίες, ωστόσο εντός των τεσσάρων γραμμών έδειξαν ότι με την παρουσία τους η ομάδα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Πέρσι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο έλεγχος των αποδυτηρίων χάθηκε νωρίς, με τις συνέπειες να είναι πλέον γνωστές.

Η παρουσία του Παλίκουτσα αποτελεί ένα εχέγγυο πως η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο…

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Το πρόγραμμα της προετοιμασίας ορίστηκε έγκαιρα, ενώ ταυτόχρονα ο νέος τεχνικός διευθυντής «χτενίζει» την εγχώρια και – κυρίως- την ξένη αγορά για να βρει:

1) Έναν επιθετικό. Ο Καμαρά αποτελεί παρελθόν, ενώ ο Γκρέϊ που δεσμεύεται με συμβόλαιο (για τρία ακόμη χρόνια) ήδη ψάχνει ομάδα. Ο Τζαμαϊκανός θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μόνο στην περίπτωση που δεν βρει κάτι που πραγματικά θα τον καλύπτει. Από τον Τερζή και τον Παλίκουτσα πάντως, πήρε το μήνυμα πως δεν υπολογίζεται.

2) Δύο εξτρέμ, αν όχι τέσσερα. Ο Ιτούρμπε κάνει προσπάθειες να παραμείνει αλλά οι «κίτρινοι» δεν… ψήνονται. Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Καμάτσο που έδειξε καλά στοιχεία αλλά όχι τέτοια ώστε να γίνει η υπέρβαση για την αγορά του, ενώ ρευστή είναι η κατάσταση με τους Πάλμα και Ματέο Γκαρσία.

3) Ένα, ίσως και δύο «εξάρια», μετά την αποχώρηση του Ετέμπο αλλά και την προβληματική παρουσία του Νταμπό

4) Στα στόπερ πέραν του σίγουρου Μπράμπετς κανείς δεν μπορεί να… ορκιστεί ότι θα συνεχίσουν οι Φαμπιάνο και Ενκουλού, κατά συνέπεια θα πρέπει να αποκτηθεί τουλάχιστον ένας αν όχι δύο κεντρικοί αμυντικοί

5) Ανάλογη με τα στόπερ είναι και η κατάσταση στους ακραίους αμυντικούς, καθώς από την περσινή τετράδα (Πίρσμαν, Εμπακατά, Μαζικού, Οντουμπάτζιο) είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν οι δύο απ΄ αυτούς

6) Θα χρειαστεί η απόκτηση ενός τερματοφύλακα για να κλείσει η τριάδα και αυτό, εφόσον παραμείνει ο Σιαμπάνης. Γιατί στο ενδεχόμενο αποχώρησης του τελευταίου, θα πρέπει και εδώ να διαφοροποιηθούν τα πλάνα των υπεύθυνων του Άρη.

Ίσως να μοιάζει με δύσκολο παζλ το “χτίσιμο” της ομάδας των ¨κιτρινόμαυρων”, ωστόσο υπάρχει η αίσθηση ότι λίγες μέρες την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας, η προεργασία που έγινε θα βοηθήσει στην πιο ομαλή από ποτέ, λειτουργία των αποδυτηρίων. Από εκεί αρχίζουν όλα…

Τα υπόλοιπα θα τα δούμε εντός των τεσσάρων γραμμών, από τις 27 Ιουλίου και μετά.

 

Recommended For You