Άρης: Η τριάδα που τον ομόρφυνε και η αγωνιστική ανάκαμψη του Πίρσμαν

Ο Ματέο Γκαρσία έκανε ένα από τα πιο παραγωγικά φετινά παιχνίδια του, είχε 52 επαφές και 28/33 πάσες εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν προωθήσεις.

Στη διάταξη της ομάδας ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός λογίζεται ως ακραίος επιθετικός (δεξιά) επί της ουσίας όμως κινείται ως τρίτος κεντρικός μέσος παραχωρώντας την πλευρά στον Μόουζες Οντουμπάτζο ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινείται προς τα δεξιά ο Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο Πίρσμαν

Η «μεταμόρφωση» του Μάρβιν Πίρσμαν

Ο Βέλγος ανήκει στη συνομοταξία των ποδοσφαιριστών που επικρίθηκαν σε μέγιστο βαθμό διότι με «νωπή» την εικόνα του από τη διετία στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν αδύνατο για τον καθένα να συμβιβαστεί με την αντίστοιχη που είχε στον Άρη. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Μάρβιν Πίρσμαν δεν ένιωσε ποτέ ασφαλής στην 11αδα αλλά ότι θα πλήρωνε το κάθε λάθος του. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ίσως, μέτρησε κι εκείνο το παιχνίδι στον Βόλο όπου χρησιμοποιήθηκε ως αριστερός κεντρικός αμυντικός και ήταν (ως ένα βαθμό) καταστροφικό για το image του, ενδεχομένως και για την ψυχολογία του.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι αξιοσημείωτη η αγωνιστική αλλαγή του στους δύο τελευταίους αγώνες. Ξεκινώντας από το παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ όπου ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στα αμυντικά καθήκοντά του και παράλληλα ήταν δημιουργικός από την αριστερή πλευρά. Το έκανε σε εντονότερο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο καθώς η αριστερή πτέρυγα εξελίχθηκε σε πηγή δημιουργίας για την ομάδα του. Ο Πίρσμαν έκανε την εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ρουπ στη φάση του πρώτου τέρματος, το ίδιο επαναλήφθηκε (με παράλληλη πάσα) και στην αντίστοιχη του δεύτερου γκολ. Συνολικά ο Βέλγος κατέγραψε ποσοστό ευστοχίας της τάξεως του 91% στις μεταβιβάσεις γιατί κινήθηκε έξυπνα στον χώρο και ήταν ακριβής ακόμη και στα γεμίσματά του.

Πηγή: gazzetta.gr

Recommended For You