Άρης: Ο 19χρονος Μιχάλης Παναγίδης μπήκε στην εξίσωση της επιθετικής γραμμής

Ο Μιχάλης Παναγίδης εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο για τον Άρη στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με την Μπότεβ Πλόβντιβ και το Gazzetta ανοίγει τον φάκελο του 19χρονου επιθετικού ο οποίος έδειξε ότι αξίζει ευκαιρίες.

Βγάζοντας από την εξίσωση του προπονητές αλλά και όλους όσοι έχουν γνώση των πεπραγμένων στα τμήματα υποδομής και κατ’ επέκταση του επιπέδου ικανότητας των νεαρών ποδοσφαιριστών, η αλήθεια είναι ότι, το όνομα του Μιχάλη Παναγίδη αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Σε μια περίοδο κατά την οποία ο Άρης προσπαθούσε να σχηματίσει ρόστερ και ο (τότε προπονητής) Χερμάν Μπούργος βασίστηκε περισσότερο στο «φρέσκο αίμα» των τμημάτων υποδομής και σε ποδοσφαιριστές όπως οι Παναγίδης, Χατζηιωάννου, Σγούρος, Χρυσόπουλος και Τανούλης. Η «πιτσιρικαρία» άφησε θετικές εντυπώσεις σ’ εκείνα τα φιλικά προετοιμασίας στην Αυστρία προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της μεγάλης ευθύνης και της αγωνιστικής απειρίας η οποία ήταν αδύνατο να κρυφτεί έχοντας απέναντί της επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η περίπτωση του Μιχάλη Παναγίδη επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα το πιθανότερο είναι να διατηρηθεί σε αυτό έπειτα από τη χθεσινή (2/7) απόλυτα ελπιδοφόρα εμφάνισή του στη φιλική αναμέτρηση με την Μπότεβ Πλοβντίβ όπου χρησιμοποιήθηκε τόσο στο δεξί άκρο της επίθεσης όσο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό είναι εξάλλου το σύνηθες πεδίο δράσης του.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Ο Τόλης Τερζής ανήκει στη συνομοταξία αυτών που γνωρίζουν άριστα το επίπεδο ικανότητας του 19χρονου επιθετικού καθότι συνυπήρξαν στην Κ19 πριν τον αναλάβει ο νυν προπονητής, ο Κώστας Καζάνας. Ο τελευταίος επίσης κατατάσσεται σε αυτούς που έχουν βαθιά γνώση περί του ταλέντου του Παναγίδη καθότι τον είχε τόσο στην Κ17 όσο και στην Κ19. «Ο Μιχάλης είναι ήσυχος και υπομονετικός χαρακτήρας υπό την έννοια ότι του αρέσει να δουλεύει. Ερχόμενος στον Άρη και αφού προσαρμόστηκε στα δεδομένα της ομάδας άρχισε να βγάζει το ταλέντο του καθώς έχει ποιότητα, καλή τεχνική κατάρτιση με δυνατό σημείο την πάσα και τον χειρισμό της μπάλας. Μην ξεχνάμε ότι στην Κ17 ήταν ο πρώτος πασέρ της ομάδας», είπε στο Gazzetta ο Κώστας Καζάνας.

Ο Παναγίδης

Γεννημένος τον Φλεβάρη του 2004, ο Παναγίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Εθνικό Πυλαίας για να ακολουθήσει η μετάβασή του στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ από τα οποία αποχώρησε κάποια χρόνια αργότερα (2018) για να ενταχθεί σε αυτά του Άρη. Ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτήρισαν στη φιλική αναμέτρηση με την Μπότεβ ήταν ο υψηλός βαθμός προσαρμοστικότητάς του υπό την έννοια ότι μετά τα προβλήματα που προκάλεσε στην άμυνα της βουλγαρικής ομάδας στο διάστημα κατά το οποίο έπαιξε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, ήταν εξίσου παραγωγικός όταν μετατοπίστηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής. «Η κανονική θέση του είναι πίσω από τον φορ, προσωπικά τον τοποθετούσα και στα άκρα λόγω της τεχνικής κατάρτισης αλλά και της πάσας. Έχει την ικανότητα να ντριμπλάρει αλλά και να πασάρει στο σωστό timing», συμπλήρωσε στο Gazzetta ο Κώστας Καζάνας.

Ο Παναγίδης προέρχεται από παραγωγική χρονιά στην Κ19 όπου σε σύνολο 19 αγώνων είχε πέντε γκολ και έξι ασίστ ενώ την περίοδο (2021-22) που προηγήθηκε σημείωσε επτά γκολ σε 23 αγώνες. Φέτος, το πιθανότερο είναι να ισορροπήσει μεταξύ της πρώτης ομάδας και της Κ19 καθώς η εκτίμηση που επικρατεί και την οποία προφανέστατα επιβεβαίωσε μέσα από την εμφάνισή του με την Μπότεβ είναι ότι μπορεί να πάρει παιχνίδια στην πρώτη ομάδα αξιοποιώντας παράλληλα τον χαμένο χρόνο και στην Κ19 ούτως ώστε να μην του λείψουν αγώνες. Βασικό συμπέρασμα από τον έλεγχο προόδου του 19χρονου επιθετικού είναι ότι η παροχή ευκαιριών στην επαγγελματική ομάδα με την ταυτόχρονη παρουσία του στην Κ19, δηλαδή ένας ισορροπημένος τρόπος χρησιμοποίησης του, θα τον οδηγήσει αποκλειστικά στην πρώτη ομάδα στη μεθεπόμενη σεζόν και μάλιστα σε ρόλο βασικού ποδοσφαιριστή.

Πηγή: gazzetta.gr

Recommended For You