Έλληνες Ρομά: “Βαθιά απογοήτευση” για την απελευθέρωση του αστυνομικού που σκότωσε τον Κώστα Φραγκούλη

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, “Ελλάν Πασσέ” δήλωσε τη “βαθιά απογοήτευσή” της για την απόφαση του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομ, Κώστα Φραγκούλη.

Παρότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ούτως ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε τη βαθιά απογοήτευσή μας για την σημερινή εξέλιξη.

Το γεγονός ότι ένας αστυνομικός που πυροβόλησε έναν ανήλικο, παραβλέποντας κάθε κανόνα εμπλοκής δεν θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων, όπως επίσης και η μη διερεύνηση, για ακόμα μια φορά, του ρατσιστικού κινήτρου είναι σημεία που μας προβληματίζουν και στα οποία θα συνεχίσουμε να επιμένουμε.

Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια αλλά και σύσσωμη την κοινότητα, της οποία πάγιο αίτημα είναι η απόδοση δικαιοσύνης.”

Ένσταση από τους γονείς του

Απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον 34χρονο αστυνομικό δηλώνουν οι γονείς και οι συγγενείς του Κώστα Φραγκούλη, οι οποίοι ετοιμάζουν ένσταση της απόφασης, με στόχο το θέμα να φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το thesstoday, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε, “Μάθαμε πως ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους. Οι γονείς στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ με αυτή την απόφαση. Οι γονείς θα κινηθούν νομικά ώστε να γίνει ένσταση της απόφασης και η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο“.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, τόνισε ότι “οι γονείς είναι πολύ στεναχωρημένοι, έχασαν το παιδί τους. Αν είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε ο αστυνομικός ήδη θα ήμασταν πίσω από τα κάγκελα”.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Σαμπάνης, η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας θα ενισχυθεί με την πρόσληψη ενός ακόμη δικηγόρου από την Αθήνα, ο οποίος εντός ημερών αναμένεται να αποφασίσει αν θα αναλάβει την υπόθεση.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κοινότητες των Ρομά της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν διαδήλωση “ειρηνικού χαρακτήρα”, όπως αναφέρουν, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός ημερών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Recommended For You