Ωστόσο, τα αρχαία ψάρια – επίσης γνωστά ως «ψάρια βαμπίρ» – ζουν μια σύντομη ζωή, λέει ο Έβανς. «Αναπαράγονται τον Μάιο ή τον Ιούνιο και πεθαίνουν αμέσως μετά, ημέρες αργότερα».

Τι αναφέρει στην ανάρτηση στο instagram

«Βρήκα αυτό το νεκρό “Sea Lamprey” (λάμπραινα), ενώ ψάρευα θαλάσσια πέστροφα σε ένα ποτάμι της Δυτικής Ουαλίας. Αυτά τα θαύματα της φύσης γεννιούνται στο γλυκό νερό, τρέφονται με μικροσκοπικά φύκια και μικροοργανισμούς μέχρι να μεταναστεύσουν στη θάλασσα για να κυνηγήσουν μεγαλύτερα ψάρια. Έχουν ένα φοβερά τρομακτικό στόμα που προσκολλάται στο πλάι του ψαριού και το ρουφάει αίμα κ.λπ.

Αυτό ήταν περίπου 2 πόδια σε μήκος και ζύγιζε περίπου ένα κιλό. Μετά την ωοτοκία τον Ιούνιο πεθαίνουν όλα. Έχω δει πολλά από αυτά όλα αυτά τα χρόνια και το μόνο θηλαστικό που τα τρώει είναι οι ενυδρίδες. Αυτά τα αρχαία είδη ψαριών χωρίς γνάθο είναι σημάδι ενός υγιούς οικοσυστήματος.

Όσα ξέρουμε για τα ψάρια βαμπίρ

Τα ψάρια βαμπίρ θεωρούνται λιχουδιά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας ( Lampreira marinha), χάρη στην υφή τους που μοιάζει με χέλι.

Είναι ένα παρασιτικό ψάρι που βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και στις Μεγάλες Λίμνες. Τα συγκεκριμένα ψάρια ζουν στη θάλασσα μέχρι να είναι έτοιμα να γεννήσουν, οπότε ανεβαίνουν στο ποτάμι. Προσκολλώνται σε άλλα ψάρια όπως η πέστροφα χρησιμοποιώντας αναρρόφηση και ξύνουν το δέρμα. Τελικά το ζώο πεθαίνει από απώλεια αίματος ή μόλυνση.

Χαμός στα social media

Στα social media η εικόνα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.  Ένα άτομο ειρωνεύτηκε: «Αυτοί είναι οι εφιάλτες μου σε μια φωτογραφία». Ένας άλλος έγραψε: «Αυτό φαίνεται τρομακτικό», ενώ ένας χρήστης των social media πρόσθεσε: «Wowzers!!! Αυτό είναι θηρίο! Δεν ήξερα ότι υπήρχαν αυτά εδώ! Απίστευτο!».

Πηγή: enikos.gr