Έφυγε από τη ζωή ο Βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσος Βολουδάκης, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές τους στην Πολιτική Οικονομία, στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας, από όπου και έλαβε τον αντίστοιχο μεταπτυχιακό τίτλο. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως Οικονομολόγος. Ξεχωριστές στην επαγγελματική του πορεία ήταν οι θέσεις του από τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Στην πολιτική του καριέρα, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005-2006.Ο Μανούσος Βολουδάκης, εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Εν συνεχεία, επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019.

Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο συμμετέχει στις ακόλουθες επιτροπές της Βουλής: στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης. Η βουλή θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει τη μνήμη του.

Recommended For You