ΑΕΚ: Ξεφεύγει και απογειώνεται με το ΑΕΚ Sportcity!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά την κατασκευή της OPAP Arena βάζει πλώρη για την απογείωση της ΑΕΚ με την ανάπλαση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα και το πρότζεκτ AEK Sportcity!

Στο γεύμα που παρέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ στην OPAP Arena ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποκάλυψε τα επόμενα σχέδιά του για την εκτόξευση του κλαμπ! Πιο συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ προχωρά με την απογείωση της ΑΕΚ μέσω της νέας επέκτασης του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα και τη δημιουργία του πρότζεκτ AEKSportcity! Μια πολιτεία της ΑΕΚ με νέα γήπεδα και πεντάστερο ξενοδοχείο για την πρώτη ομάδα και τις Ακαδημίες! Ήδη όπως ανέφερε το αφεντικό της Ένωσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την άδεια και στόχος είναι όλα να είναι έτοιμα σε δύο χρόνια από τώρα.

«Ο νέος μας στόχος είναι το ΑΕΚ Sportcity. Ήδη έχουμε βάλει τα πλάνα για το νέο αθλητικό κέντρο που ίσως είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, 100 στρεμμάτων. Μετά το γήπεδό μας θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Θα σας δείξουμε τα σχέδιά μας. Θέλω να πιστεύω πως όπως πετύχαμε το γήπεδό μας θα πετύχουμε και το αθλητικό μας κέντρο», ανέφερε αρχικά το αφεντικό της Ένωσης.

Στη συνέχεια ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ παρουσίασε τα σχέδια του πρότζεκτ ΑΕΚ Sportcity, ξεκινώντας από τα έργα ανάπλασης από το 2013 και όσα έγιναν τα χρόνια που ακολούθησαν ως σήμερα. Από 45 στρέμματα η ιδιόκτητη έκταση φτάνει πλέον στα 100 στρέμματα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να τονίζει αρχικά πως στο Σεραφείδειο εκτός από τις δύο κερκίδες θα προστεθεί και ακόμα μια στη βόρεια πλευρά, αλλά και ότι θα δημιουργηθούν νέοι χώροι πάρκινγκ.

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, και φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το προπονητικό θα επεκταθεί βόρεια του Σεραφείδειου, στον ιδιόκτητο χώρο που ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου και θα πραγματοποιηθούν τα νέα σχέδια επέκτασης του ΑΕΚ Sportcity. Θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα για τις ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Αυτό θα έχει εκτός από ισόγειο και άλλους δύο ορόφους και θα είναι κατασκευασμένο από πέτρα στα πρότυπα των παλιών Ξενία. Θα διαθέτει βιβλιοθήκες, play rooms, εστιατόρια και όλα τα facilities. Ο πρώτος όροφος θα περιλαμβάνει 24 δωμάτια και δύο σουίτες και θα αφορά τη διαμονή των παιδιών από τις Ακαδημίες, ενώ ο δεύτερος όροφος θα περιλαμβάνει 20 δωμάτια και δύο σουίτες, όπου και θα διαμένει η πρώτη ομάδα.

ΑΕΚ

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το Sportcity:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Μετά από τόσα χρόνια αυτή η ομάδα να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα νέα πλάνα μας, για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα. Για το τι θέλουμε να κάνουμε αφού φτιάξαμε το γήπεδο μας.
Ο νέος μας στόχος είναι το ΑΕΚ Sportcity. Έχουμε ήδη ετοιμάσει τα πλάνα για το αθλητικό μας κέντρο που ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα. 100 στρέμματα σε μια αστική περιοχή πράσινη. Μετά το γήπεδο μας θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε λοιπόν τα σχέδια μας. Θέλω να πιστεύω ότι όπως πετύχαμε στο γήπεδο μας θα πετύχει και το αθλητικό μας κέντρο».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε μια σειρά εικόνων για το πώς παρέλαβε, το 2013, το προπονητικό στα Σπάτα και πως έχει εξελιχθεί με τις επενδύσεις που έγινε. «Κάναμε επενδύσεις, βγάλαμε όλες τις άδειες και το πήραμε από την ιδιοκτησία της τράπεζας. Τα 45 στρέμματα έγιναν 100. Φτιάξαμε το Σεραφείδειο και τις δύο κερκίδες και θα φτιάξουμε και τρίτη. Το γήπεδο είναι UEFA 2 και είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα του οποίου η Β’ ομάδα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές. Το γήπεδο αυτό θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα για δεύτερη έδρα», τόνισε.

ΑΕΚ

Προχωρώντας τα σλάιντς παρουσίασε και το όρμα του για το AΕΚ Sportcity: «Πάνω από το Σεραφείδειο υπάρχει πλέον ιδιόκτητος χώρος της ΠΑΕ κι εκεί θα υλοποιήσουμε τα σχέδια μας. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ επεκτείνεται, εξελίσσεται και γίνεται AEK Sportcity. Η πόλη της ΑΕΚ. Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα ξενοδοχείο πεντάστερο. Θα έχει δύο ορόφους και έχει πέτρινο στιλ, σαν τα παλιά ξενία, αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities, βιβλιοθήκες για τα παιδιά, play room, γυμναστήρια, εστιατόρια. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 24 δωμάτια και δύο σουίτες.

Όλος ο πρώτος όροφος θα είναι για τα παιδιά των ακαδημιών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δύο σουίτες θα είναι για την πρώτη ομάδα. Είναι το καινούργιο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε να το παρουσιάσουμε σε μια όμορφη εποχή έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια. Το πιστεύω πολύ αυτό το project και να είστε σίγουροι ότι κι αυτό θα υλοποιηθεί».

ΑΕΚ

Σε ερώτηση για το κόστος της επένδυσης τόνισε: «Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όταν θες να υλοποιήσεις κάτι τέτοιο συνήθως η θεωρία με την πράξη έχει τεράστια διαφορά. Και για το γήπεδο άλλα ποσά έλεγαν. Δεν έχει σημασία. Όσο και να στοιχίσει θα το κάνουμε και αυτό που είναι που μετράει. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βγάλουμε τις άδειες. Εκτιμώ ότι σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί».

Δίνοντας λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο ανέφερε: «Σήμερα η ΑΕΚ ήδη έχει νοικιάσει ένα κτήριο. Μένουν περίπου 20 παιδιά της ακαδημίας. Για αυτό ακριβώς θα έχουμε τον πρώτο όροφο. Για παιδιά από όλη την Ελλάδα. Να μένουν, να διαβάζουν, να πηγαίνουν σχολείο και να παρακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος όροφος θα είναι για την πρώτη ομάδα και όταν δεν θα είναι η ομάδα εκεί μπορεί οποιασδήποτε να έρθει να κάνει τις διακοπές του Παρασκευοσαββατοκύριακο. Να βλέπει τις εγκαταστάσεις μας, να απολαμβάνει τις προπονήσεις και το αθλητικό μας κέντρο. Έτσι η ΠΑΕ θα έχει επιπλέον έσοδα και θα κερδίζουμε φιλάθλους. Ήταν ένας στόχος, ένα όνειρο μου και θέλω να το υλοποιήσω».

ΑΕΚ

ΑΕΚ

ΑΕΚ

Πηγή: gazzetta.gr

Recommended For You