Ανάπλαση πρασίνου και φύτευση σαράντα δέντρων στο οικόπεδο απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Σαράντα νέα δέντρα φύτευσε ο Δήμος Πειραιά στο οικόπεδο επί της οδού Φίλωνος απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη για να δημιουργηθεί ένας νέος «πνεύμονας πρασίνου» σε κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Παράλληλα με την ανάπλαση πρασίνου, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου προχώρησαν σε εξωραϊσμό του οικοπέδου, το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, αφού τοποθέτησαν νέα παγκάκια και σπιτάκια για τα αδέσποτα και έκαναν χωματουργικές εργασίες, έτσι ώστε το οικόπεδο να είναι επισκέψιμο από τους κατοίκους της περιοχής.

Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη.

Η παρέμβαση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Πειραιά για περισσότερο πράσινο στην πόλη και κατ΄ επέκταση για την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση διαφόρων σημείων του Πειραιά.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι αυτή η ανάπλαση είναι σημαντική, καθώς αυξάνεται το πράσινο στην πόλη μας, κάτι που δεν είναι εύκολο λόγω έλλειψης ελεύθερων χώρων.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη τόνισε ότι έγινε μια όμορφη παρέμβαση στο εν λόγω οικόπεδο με τη φύτευση σαράντα δέντρων, υπογραμμίζοντας πως η υπηρεσία Πρασίνου θα συνεχίσει τις αναπλάσεις.

Recommended For You