Ανακοίνωση Ε.Π.Σ. Πειραιά

Δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στην Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ για την εξέλιξη στις μεταγραφικές κινήσεις – Μοναδικός σκοπός της Ομοσπονδίας η αφαίμαξη των Ενώσεων

Έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση υπάρχει στις τάξεις  της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ, μετά την  κίνηση της ΕΠΟ η οποία εντελώς ξαφνικά, χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, δημιουργεί νέο  δαιδαλώδες μεταγραφικό σύστημα έχοντας ως μόνο σκοπό να ελέγξει τα έσοδα και να φέρει σε αδιέξοδο τις ενώσεις και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αμέσως μετά την σημερινή πρόχειρη ενημέρωση από την εταιρεία που έχει αναλάβει το πρότζεκτ αυτής  της διαδικασίας, όπου καμιά Ένωση δεν κατάλαβε, δεν κατανόησε- το μόνο το οποίο σίγουρα καταλάβαμε είναι το ότι μπαίνει χοντρό χέρι στα έσοδα των μεταγραφικών κινήσεων,  εξέδωσε ανακοίνωση την οποία απέστειλε στον πρόεδρο της  ΕΠΟ κ. Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και σε όλες τις ενώσεις της χώρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αντιτίθεται σφόδρα στην όλη διαδικασία έκδοσης παραβόλων για τις μεταγραφικές κινήσεις η οποία μας παρουσιάσθηκε εντελώς ξαφνικά εν μέσω της μεταγραφικής περιόδου και πρακτικά είναι αδύνατο να λειτουργήσει αυτό το σύστημα που επινόησαν οι ειδικοί του ποδοσφαίρου και οι οποίοι προσπάθησαν να  μας εξηγήσουν σήμερα το πρωί, 1 Αυγούστου 2022.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι ο βασικός σκοπός σας είναι να μαζέψετε τα χρήματα που θα απολέσετε από άλλες πηγές (βλέπε επαγγελματικό ποδόσφαιρο) προτείνουμε η διαδικασία να παραμείνει η ίδια και κάθε εβδομάδα η κάθε ένωση να καταθέτει στην ΕΠΟ τα ποσοστά που της αναλογούν, ειδάλλως σε αντίθετη περίπτωση να μην μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφικές κινήσεις.

Κύριε Πρόεδρε , κε Μπαλτάκο,  παρότι η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ δεν σας ψήφισε  θα περιμέναμε να είχατε  διαφορετική ευαισθησία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο  κι όχι να το οδηγήσετε σε οικονομικό αφανισμό- μαρασμό επί των ημερών σας.

Δυστυχώς χωρίς να φταίτε εσείς αφού είστε  λίγο διάστημα στην προεδρία της Ομοσπονδίας, θέλουμε να διατυπώσουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Ε.ΠΟ. το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τις Ενώσεις.

Ενδεικτικά να σας αναφέρουμε, ότι παρά τα  συνεχή έγγραφα ερωτήματα μας προς τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας, ουδέποτε απαντήθηκαν  ερωτήματα για τα θέματα του Μητρώου, των καταστατικών,  διαφόρων λειτουργιών.

Ποτέ δεν μας προσφέρθηκε καμιά βοήθεια, καμιά τεχνογνωσία, φυσικά ούτε λόγος για οικονομική βοήθεια.

Δυστυχώς νοιώθουμε οι φτωχοί συγγενείς του χώρου, μας κάνετε να σκεφτόμαστε σοβαρά το αν πρέπει να παραμένουμε κοντά στα ερασιτεχνικά σωματεία μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι μπορεί να βρεθεί η λύση και δεν θα  φέρετε όλες τις Ε.Π.Σ. της χώρας απέναντι σας,  ειδάλλως θα τις  βγάλετε στα πεζοδρόμια.»

 

 

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Recommended For You