Ανασχηματισμός την Πέμπτη; – Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε «τροφή» σε όσους υποστηρίζουν ότι την προσεχή Πέμπτη θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Διαβάστε τι ακριβώς απάντησε…

Αρκετά πιθανό είναι το σενάριο του ανασχηματισμού την προσεχή Πέμπτη, αν λάβουμε υπόψη τα όσα είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά για το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός αυτή την Πέμπτη και η απάντησή του έδωσε «τροφή» σε όσους υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

«Ξέρω ότι δεν προαναγγέλονται οι ανασχηματισμοί αλλά μήπως είναι καλό να μην κανονίσουμε τίποτα για αυτή την Πέμπτη;», ρώτησε η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά τον Γιάννη Οικονόμου κι αυτός αφού χαμογέλασε (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία), απάντησε: «Μην κανονίσετε για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».

Πιο ανοιχτός πλέον ο Μητσοτάκης για εκλογές το φθινόπωρο

Ο ανασχηματισμός είναι απόλυτα αλληλένδετος με τον χρόνο των εκλογών. Πληροφορίες του iEidiseis.gr τις οποίες μετέδωσε η Έλλη Τριανταφύλλου την περασμένη Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται για πρώτη φορά πιο ανοιχτός στις εισηγήσεις των συνεργατών του για εκλογές το φθινόπωρο – σενάριο, το οποίο μέχρι πρόσφατα απέκλειε κατηγορηματικά.

Όπως τονίζουν όσοι έχουν γνώση του παρασκηνίου, πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού παραμένει ο Μάρτιος του 2023. Υπάρχουν, ωστόσο, μια σειρά από λόγους για τους οποίους θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτή η επιλογή του ερχόμενου φθινοπώρου.

Πρώτα απ’ όλα, όπως λένε, η βελτίωση του πολιτικού κλίματος μετά την πρωτοβουλία για τη στήριξη των καταναλωτών απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος και το πολύ θετικό αποτύπωμα της επίσκεψης του κ. Κ. Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυβερνητικά στελέχη, μάλιστα, προβλέπουν ότι ο απόηχος του ταξιδιού θα καταγραφεί και στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Δεύτερον, γιατί η κυβέρνηση αναμένει ένα πολύ καλό τουριστικό καλοκαίρι και υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν εκτεταμένες πυρκαγιές όπως το καλοκαίρι του 2021, στις αρχές του φθινοπώρου, θα έχει δημιουργηθεί ένα θετικό οικονομικό κλίμα

Τρίτον και εξίσου σημαντικό, γιατί όσο περνάει ο καιρός, τόσο εδραιώνεται στα κυβερνητικά κλιμάκια, η εκτίμηση ότι η ενεργειακή κρίση δεν θα τερματιστεί γρήγορα.

Ένας «σαρωτικός» ανασχηματισμός» καίει το σενάριο της φθινοπωρινής κάλπης

Από τον χρόνο των εκλογών, θα εξαρτηθεί και ο χρόνος αλλά και το εύρος του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο οποίος έχει επανέλθει στο τραπέζι. Αν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο, είναι προφανές ότι ανασχηματισμός, τουλάχιστον σαρωτικός, δεν πρόκειται να γίνει. Αν υπάρξουν, θα υπάρξουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, όπως άλλωστε έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Αν πάλι, ο κ. Μητσοτάκης επιμείνει στην αρχική του απόφαση για εκλογές την ερχόμενη άνοιξη – τον Μάρτιο, συγκεκριμένα, τότε ένας ευρύς ανασχηματισμός θα μπορούσε να είναι η κίνηση που θα «κάψει» οριστικά το σενάριο της φθινοπωρινής κάλπης.

Η προοπτική αυτή κρατάει στο «ένα πόδι» την κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, πολλά μέλη της οποίας, ευελπιστούν ότι θα υπουργοποιηθούν. Το εγχείρημα ενός σαρωτικού ανασχηματισμού, όμως, δεν είναι εύκολο, καθώς αν αλλάξουν κορυφαία, προβεβλημένα στελέχη, τότε τα οφέλη μπορεί να είναι μικρότερα από τις εντάσεις που θα προκληθούν.

Πηγή: ieidiseis.gr

Recommended For You