Ανδρουλάκης: Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει η δυνατότητα του λαού να επιβάλει σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές

“Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει η δυνατότητα του ελληνικού λαού, η δύναμη του, να επιβάλει σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές, με ένα άλλο πρόγραμμα για τη χώρα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος καταλόγισε πολιτική αλαζονεία στον πρωθυπουργό και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα ότι “έχουν αποτύχει παταγωδώς τα πρωθυπουργικά τους καθήκοντα”.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Ράδιο Θεσσαλονίκη” και σε ερώτηση για τη συμβουλή περί αλαζονείας που του έδωσε ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:” Ο πρωθυπουργός πάνω στην αγωνία του να κρατήσει τη θέση εξουσίας, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για αυτόν και για την κυβέρνησή του, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές.Είμαι σίγουρος ότι μετά την καταγγελία του περί αλαζονείας θα έρθει η καταγγελία περί οικογενειοκρατίας που θα με αφορά.Το λέω αυτό χαριτολογώντας, διότι καλό θα είναι να αποφύγουμε τους χαρακτηρισμούς και να μείνουμε στην πολιτική. Και η πολιτική είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι σε μία εποχή που βιώνει καταρράκωση της αγοραστικής δυνατότητας. Εχουμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Ο κόσμος δεν θα μπορεί να κάνει διακοπές, οι τιμές είναι στα ύψη και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στην οικονομία. Θα φοβούνται οι Έλληνες να πάνε στα χωριά τους τον Αύγουστο Αυτό θέλουμε να είναι το καλοκαίρι; Εδώ χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν θα είναι ισορροπιών με συγκεκριμένα συμφέροντα, θα είναι πολιτικές αποφάσεις συγκρουσιακές, προς όφελος της κοινωνίας σε μία πολύ δύσκολη στιγμή”.

Σε ερώτηση αν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική, απάντησε:”Εμείς λέμε από την πρώτη Κυριακή κυβέρνηση. Εάν έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό μπορούμε να επιβάλουμε, με βάση το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, μία κυβέρνηση με ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες.

Τι λέει ο κύριος Μητσοτάκης: Εγώ λέει «θέλω συνεργασία, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, αλλά στις δεύτερες εκλογές». Δηλαδή τι θέλει; και το μπόνους να πάρει των 50 εδρών και ο ίδιος να είναι πρωθυπουργός. ‘Αρα, εδώ μιλάμε για μία πολιτική αλαζονεία, πραγματικά, η οποία είναι αδιανόητη και δεν δείχνει και έναν συνταγματικό σεβασμό.

Αυτά τα πράγματα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του, ειδικότερα, που κυβερνούν ως ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, με τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο που προσεγγίζουν τις πρώτες εκλογές δίνουν ένα μέτρο το οποίο δεν βοηθά τη χώρα να σταθεροποιηθεί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες”.

Στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: “Οταν λέω εγώ ότι από μας δεν θα δείτε πρωθυπουργό τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη τι εννοώ; Είναι η κρίση μας ότι και οι δύο απέτυχαν παταγωδώς στα πρωθυπουργικά του καθήκοντα. Και ο ένας ως πρωθυπουργός, μαζί με τον Καμμένο, δεν έκανε αυτά που έλεγε, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, έφερε χειρότερες μέρες, αντί να βελτιωθεί η κατάσταση, και ο άλλος συνεχώς πάει από απιτυχία σε αποτυχία. Το επιτελικό κράτος που λέει είναι ένα επιτελικό χάος”.

Πηγή: alphatv.gr

Recommended For You