Ανδρουλάκης: Ισορροπημένη η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο – Θα φανεί αν κερδίσαμε από την επίσκεψη στις ΗΠΑ

Ως «ισορροπημένη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο ενώ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού είπε ότι θα φανεί το επόμενο διάστημα από τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία

Ως «ισορροπημένη» και «γόνιμη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αδιανόητο» να γίνεται «επίδικο μίας σύγκρουσης ότι ο πρωθυπουργός κλήθηκε εκεί για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης».Το πιο κρίσιμο στοιχείο της επίσκεψης Μητσοτάκη, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «είναι εάν το Κογκρέσο θα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του Ερντογάν. Θα κριθεί στο επόμενο διάστημα αν οι ΗΠΑ είναι πλέον πιο κοντά μας».

«Δεν πρέπει να επιβραβεύεται το παζάρι του Ερντογάν από τις ΗΠΑ. ΕΕ και ΗΠΑ πρέπει να παγώσουν κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Τουρκία, δεν υπάρχει να λέμε ότι δεν είναι κράτος δικαίου και να την εξοπλίζουμε» είπε και πρόσθεσε πως «ο Ερντογάν είναι ένας μικρός Πούτιν», που προβάλλει θεωρίες αναθεωρητισμού.

Αναφορικά με την απόκτηση F-35 από την Ελλάδα είπε ότι «θα πουν οι ειδικοί αν τα χρειαζόμαστε», συμπλήρωσε ωστόσο πως πρέπει να συζητάμε βάσει των αναγκών μας και να μην εξαγγέλλουμε αγορές όπλων κάθε φορά που πάμε στις ΗΠΑ. Απαντώντας στο σχόλιο πως η παραπάνω θέση ακούγεται σαν την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν μπορεί όποιος κάνει κριτική στην κυβέρνηση να λέτε ότι προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εκλογές και συνεργασίες

Σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης προέβλεψε ότι θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο. Στην κριτική που δέχεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το με ποιον θα συνεργαζόταν μετεκλογικά, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε και εκείνος είχε ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι θα συγκυβερνούσε με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. «Οταν βάζεις διλήμματα, πρέπει να θυμάσαι και την ιστορία σου» είπε και συμπλήρωσε: «Μαθήματα πολιτικής υπευθυνότητας από τον κ. Τσίπρα εγώ δεν δέχομαι».

Σχολίασε στη συνέχεια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει μόνο τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν πιστεύει σε συνεργασίες. Τα διλήμματα που βάζουν είναι αλαζονικά, είπε και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν είμαστε κόμμα μπάμπουσκα, είναι ψήφος για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση».

Απαντώντας στην πίεση που δέχεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τη μετεκλογική του στάση, σχολίασε ότι «είναι λάθος να περιφρονείς τη λαϊκή εντολή και ετυμηγορία. Δεν μπορεί πριν ψηφίσει ο λαός, να λέω εγώ στο παρασκήνιο με ποιον θα κυβερνήσω». «Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα μεγάλο ποσοστό που θα ανατρέψει την ηγεμονία των δύο κομμάτων. Δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως τάσσεται υπέρ της σταθερότητας από την πρώτη Κυριακή: «Από την πρώτη Κυριακή θα αγωνιστούμε να υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα με τον δικό μας πολιτικό προσανατολισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Recommended For You