Ανοίγουν τα πρώτα «βενζινάδικα» ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Πώς θα φουλάρουν οι οδηγοί

Εγκαινιάζονται τα πρώτα βενζινάδικα που μετατράπηκαν σε χώρους φόρτισης και εξυπηρέτησης για οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα πρώτα πρατήρια ανεφοδιασμού αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους σε ορισμένες πόλεις της Ευρώπης, και όπως είναι ευκόλως κατανοητό αναμένεται να δούμε πολλά συμβατικά πρατήρια καυσίμων να αλλάζουν και να ακολουθούν τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Το πρώτο πρατήριο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην γειτονική Ιταλία άνοιξε πριν λίγες μέρες στη Νάπολη και η κατασκευή του υλοποιήθηκε με την χρήση βιώσιμων υλικών σε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την γύρω περιοχή.

Το νέο πρατήριο φόρτισης αποτελεί έργο της συνεργασίας μεταξύ των Mostra d’Oltremare και της UnicoGo, του τμήματος eMobility της Unicoenergia, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ανάπτυξης και της βιωσιμότητας των χώρων, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της κινητικότητας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το έργο, το οποίο έχουμε φροντίσει μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ξεκίνησε να λειτουργεί», υπογράμμισε ο Aldo Arcangioli, Διευθύνων Σύμβουλος της UnicoGo. Πρόκειται για ένα νέο κέντρο υπηρεσιών που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων. Μάλιστα, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Νάπολης για να μπορεί να εξυπηρετεί τους περισσότερους κατόχους ηλεκτρικών μοντέλων.

Το συγκεκριμένο έργο είναι σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Giovanni Bartolo, και η ομάδα του επικεντρώθηκε στην σωστή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτρική ενέργεια, συνδυάζοντας οικολογικά και βιώσιμα υλικά για την κατασκευή του.

Το νέο πρατήριο φόρτισης έχει εφοδιαστεί με ταχυφορτιστές της Starcharge, ενός από τους πιο καινοτόμους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς, τοποθετώντας μεγάλους πύργους ξεχωριστής σχεδίασης, συμβατούς με όλα τα οχήματα, που διαθέτουν δύο υποδοχές φόρτισης με ισχύ έως 360 kWh.

Ο φωτισμός του χώρου επιτυγχάνεται με λαμπτήρες LED χαμηλής κατανάλωσης και όλες οι ηλεκτρικές λειτουργίες υποστηρίζονται από φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ παράλληλα έχει επανασχεδιαστεί ο περιβάλλοντας χώρος για να θυμίζει κήπο.

Πηγή:carandmotor.gr

Recommended For You