Αντιμέτωπο με νέα αγωγή το Twitter για απλήρωτα μισθώματα

Το Twitter βρίσκεται αντιμέτωπο με άλλη μια αγωγή, καθώς η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι δεν πλήρωσε μισθώματα γραφείων που νοικιάζει σε Λονδίνο, Δουβλίνο και Σιγκαπούρη.

Η εταιρεία υποδομών Facilitate, με έδρα την Αυστραλία, ζητά την καταβολή πάνω από 600.000 ευρώ για οφειλόμενες πληρωμές που χρονολογούνται από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter.

Η Facilitate παρέχει διάφορους χώρους και υπηρεσίες στο Twitter, σε Λονδίνο, Δουβλίνο και Σιγκαπούρη, αλλά φαίνεται ότι δεν πληρώνεται.

Σύμφωνα με την αγωγή, μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας, ο Έλον Μασκ δεν ακύρωσε τις συμφωνίες, απλώς δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς. Πλην των ωφελούμενων, ζητά και την καταβολή των δικαστικών εξόδων.

Ο μεγιστάνας έφερε έναν «αέρα» λιτότητας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης – δείγμα η απόλυση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού – ενώ η απόφασή του να ανοίξουν πάλι οι λογαριασμοί ακροδεξιών και νεοναζιστών οδήγησε πολλούς διαφημιστές στην πόρτα εξόδου.

Αποτέλεσμα ήταν η σημαντική απώλεια εσόδων και οι μηνύσεις από όσους δεν πληρώνονται.

«Το Twitter σταμάτησε να πληρώνει ενοίκιο για ορισμένα από τα γραφεία του και σταμάτησε να πληρώνει αρκετούς προμηθευτές, των οποίων τις υπηρεσίες εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί. Το Twitter ακύρωσε, επίσης, πολλά συμβόλαια και σταμάτησε να πληρώνει ανθρώπους στους οποίους οφείλει χρήματα» αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα.

Recommended For You