Απέβαλαν προπονητή ποδηλασίας της Γερμανίας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Αποβλήθηκε από τη διοργάνωση των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Γερμανός προπονητή σε βάρος του οποίου αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα με την υποψία 29 πράξεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το 2018 έως το 2022.

Όπως μετέδωσε η ραδιοτηλεόραση Βερολίνου-Βρανδεμβούργου rbb, η γερμανική οργάνωση Special Olympics απέκλεισε από την αποστολή που συμμετέχει στους Παγκόσμιους Αγώνες για άτομα με νοητική υστέρηση έναν προπονητή ποδηλασίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί διαδικασία έρευνας για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης μαθητριών του δημοτικού.

«Ο προπονητής απαλλάχθηκε άμεσα από όλα τα καθήκοντα και τις δραστηριότητες που αφορούν τους Special Olympics Γερμανίας. Δεν είναι πλέον μέλος της TeamSOD, η διαπίστευσή του έχει ανακληθεί και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο της ομάδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρθηκε στο rbb, δικαστήριο της Φρανκφούρτης στον Όντερ, στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, έχει ήδη επιβάλει στον 55χρονο Τόρστεν Κ. προσωρινή αναστολή της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ωστόσο η απαγόρευση αφορά την εργασία του ως δασκάλου σε δημοτικό σχολείο και όχι ως προπονητή. Στη γερμανική αποστολή συμμετείχε ως προπονητής ποδηλασίας, αλλά και πατέρας αθλητή.

Ενόψει των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, όλα τα μέλη της αποστολής έπρεπε να προσκομίσουν πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και να υπογράψουν τον Κώδικα Τιμής της Special Olympics Deutschland. Ο εν λόγω προπονητής απέκρυψε από τους αρμόδιους ότι υπάρχει σε βάρος του εν εξελίξει δικαστική διαδικασία. Η δίκη έχει διακοπεί προσωρινά, λόγω ασθένειας του δικαστή και θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου.

Recommended For You