Απεργία: Χιλιάδες διαδηλωτές στα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη

Με βασικό σύνθημα «όλων οι ζωές μετράνε», πλήθος κόσμου απαίτησε για ακόμη μία φορά, να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, να αποδοθούν ευθύνες και φυσικά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ξανά θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί μεταξύ άλλων, τόσο για τους εργαζόμενους στις μεταφορές όσο και για το επιβατικό κοινό, άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία σύγχρονες ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές, μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφαλείας, ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Η Συνομοσπονδία, θα συνεχίσει τον αγώνα της ώστε να μην επιτρέψουμε, τα φαινόμενα της αδιαφάνειας, της συγκάλυψης και της μετάθεσης ευθυνών αλλά και τυχόν καθυστερήσεις να οδηγήσουν στη λήθη.

Χιλιάδες διαδηλωτές, είχαν αποκλείσει νωρίτερα τον δρόμο μπροστά από τα γραφεία της Hellenic Train στο Κουκάκι πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας από το Σύνταγμα και κατά μήκος της Λεωφόρου Συγγρού έως το ύψος του ΦΙΞ.

WhatsApp Image 2023 03 16 at 12.32.44

WhatsApp Image 2023 03 16 at 12.32.44 1

Τα συλλαλητήρια των φοιτητών, των μαθητών, των καθηγητών και των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με βασικό αίτημα της απεργίας, την άμεση απόδοση ευθυνών και την τιμωρία όσων διέπραξαν το έγκλημα των Τεμπών, πραγματοποιήθηκαν με πλήθος κόσμου, παρά τον άσχημο καιρό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DNews (@dnews.gr)

Πάνω από 10 χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, τα Προπύλαια και την πλατεία Κλαυθμώνος.

Recommended For You