Ας δώσουμε τέλος στα επικίνδυνα βεγγαλικά !

‘Ενα μεγάλο πρόβλημα που διαιωνίζεται τα τελευταία χρόνια ειδικά τέτοιες άγιες μέρες αλλά και σε τελετές (Γάμοι – βαφτίσεις), είναι η ασύστολη ρήψη βεγγαλικών στους νάους. Αυτό αρχίζει πολλές ημέρες πριν την Ανάσταση και ξεκινάει με την παράνομη πώληση βεγγαλικών.

Το κακό αυτό γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν βλέπουμε γονείς να αγοράζουν βεγγαλικά για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους που κάνουν χρήση αυτών όχι μόνο την ημέρα της Ανάστασης αλλά και πολλές μέρες πριν πετώντας τα σε κάδους απορριμάτων, σε μπαλκόνια σπιτιών, στα σχολεία και σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον κόσμο. Πρέπει να καταλάβουν τον σοβαρό κίνδυνο των βεγγαλικών που είναι διάφορα είδη εκρηκτικών, επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, των ζώων, των κατοικιών καθώς και του περιβάλλοντος. Ηλικιωμένοι, βρέφη και κατοικίδια υποφέρουν και διατρέχουν άμεσο κίνδυνο από αυτά (σ.σ.: τα βεγγαλικά). Τον τελευταίο χρόνο είχαμε πυρκαγιές στην Άνω Νεάπολη από βεγγαλικά τα οποία ερρίφθησαν την Ανάσταση (καλέστηκε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία λόγω αναπνευστικών προβλημάτων ηλικιωμένων και παιδιών καθώς επιπλέον της φωτιάς που έπιασε επί της οδού Γενναδίου όπου ευτυχώς κάποιοι κάτοικοι πρόλαβαν να τη σβήσουν πριν επεκταθεί στις κατοικίες) και σε βάφτιση ( έπιασε φωτιά σε βλάστηση στο βουνό όπου ήρθαν πυροσβεστικά οχήματα , η ΕΛ.ΑΣ. και βυτιοφόρο του Δήμου. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε σημείο χωρίς πρόσβαση, κινδύνεψαν σπίτια και κάτοικοι της περιοχής και οι εστίες καίγανε για δύο ημέρες). Το κακό αυτό στις εκκλησίες έχει παραγίνει.Η Εκκλησία είναι ο οίκος του Θεού όπου πηγαίνουμε για να προσκυνήσουμε, να λειτουργηθούμε και να αγαλιάσει η ψυχή μας και όχι πεδίο μάχης. Οι πιστοί πλέον είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στους ναούς με κράνη, μάσκες οξυγόνου και ωτοασπίδες και αντί να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου, λόγω φόβου, απομακρύνονται από τους ναούς ειδικά όσοι έχουν οικογένειες. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους… πολίτες και επίτροποι εκκλησιών για να σταματήσει άμεσα αυτό το άτυπο κίνημα που εξελλίσεται σε απομάκρυνση των πιστών από τους ναούς και παραμένουν αυτοί που βλέπουν τις θρησκευτικές τελετές ως πανηγύρια.

Αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά αυτή των ανεγκέφαλων πολιτών τότε οι κάτοικοι που ζουν κοντά στους ναούς θα πρέπει να προβούν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να απευθυνθούν στην Μητρόπολη με σκοπό την επίλυση του προβλήματος εώς τέλους.

 – Ψήφισμα πολιτών στο Avaaz για την Απαγόρευση Ρίψης Πυροτεχνημάτων Στην Ελλάδα – 

  Ακολουθεί βίντεο που είχε δημοσιοποιήσει παλαιότερα η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τα βεγγαλικά:

Recommended For You