Αφροδίτη της Μήλου: Δείτε το πιστό αντίγραφο του εκπληκτικού αγάλματος που έφερε λάμψη στη Μήλο

Η Αφροδίτη της Μήλου επέστρεψε στο νησί, έστω και σαν πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου αγάλματος που βρίσκεται στο Παρίσι και στο μουσείο του Λούβρου…

Η Αφροδίτη της Μήλου, ένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης του κόσμου, διαφημίζει κάθε χρόνο το κυκλαδίτικο νησί. Το εκπληκτικό μαρμάρινο άγαλμα βρέθηκε την Άνοιξη του 1820, σε χωριστά κομμάτια και κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου εκτίθεται μέχρι σήμερα. Η Μήλος εδώ και λίγες μέρες λάμπει από το πιστό αντίγραφο, που τοποθετήθηκε σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο σημείο που βρέθηκε το αυθεντικό.

Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Μήλου, τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφο του αγάλματος με την Αφροδίτης της Μήλου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο που είχε βρεθεί το εκπληκτικό άγαλμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την εύρεση του αγάλματος και έπειτα από έκδοση σχετικών αδειών και επίβλεψη διαδικασιών από τον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιστικών Πόρων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και μεταφοράς του αγάλματος στο νησί, έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα ενός αφιερώματος – ντοκιμαντέρ για την Αφροδίτη της Μήλου.

Το ντοκιμαντέρ “Looking for Venus”, θα προβάλλει το ιστορικό γεγονός της εύρεσης, μεταφοράς και φήμης του αγάλματος και θα διερευνά πώς η Αφροδίτη της Μήλου, απ’ όλα τα αρχαία αριστουργήματα, ξεχώρισε σαν ένα διαχρονικό και μοναδικό έργο τέχνης.

        

Recommended For You