Βάζει “φωτιά” ο Λέων: Το σκίτσο και τα σημάδια στο πρόσωπο που δείχνουν πώς πνίγηκε η Μαλένα

Οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας και η ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων.

Μία ανάρτηση “φωτιά” έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Ο γνωστός ιατροδικαστής, ο οποίος έχει τοπθετηθεί πάμπολλες φορές στο θέμα, εκφράζοντας την άποψή του και επιχειρώντας να εξηγήσει τα επιστημονικά δεδομένα, δημοσιεύει ένα σκίτσο και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η 3,5 ετών Μαλένα (σ.σ. έφυγε από τη ζωή το 2019) θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία.

Ο Γρηγόρης Λέων έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter:

“Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας”.

“Έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες, οι οποίοι καλούνται να συντάξουν μια καινούρια πραγματογνωμοσύνη και για την Ίριδα και τη Μαλένα και θα ανατρέπει τις αιτίες θανάτου που είχαν καταγραφεί μέχρι σήμερα, που θυμίζω ότι ήταν ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πριν από μερικές ημέρες ο ιατροδικαστής.

“Όλα θα αποκαλυφθούν στον χρόνο που πρέπει και θα διαλευκανθούν οι θάνατοι και των τριών παιδιών. Είχαμε προβληματικές εκθέσεις στα δύο πρώτα παιδιά, και άρα ορθώς γίνεται αυτή η διαδικασία”, τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η προγραμματισμένη για σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας, δεν θα γίνει τελικά. Όπως έχει γίνει γνωστό, αφού παρέλθουν τα τρία χρόνια από το θάνατο είναι απαραίτητη η μεταφορά των οστών, ωστόσο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η οικογένεια, η διαδικασία αυτή θα μεταφερθεί εντός του εξαμήνου. {https://www.thetoc.gr/}

Recommended For You