Βασιλακόπουλος: Θετικά τα νέα από την πανδημία – Θα περάσουμε το Πάσχα με μεγαλύτερη ασφάλεια

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών για τον κοροναϊό είναι θετικές.

Τα κρούσματα του κοροναϊού βρίσκονται σε πτώση καθώς έχουν πέσει κάτω από τις 10.000 κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από περίπου τρεισήμισι μήνες.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών για τον κοροναϊό είναι θετικές.

Με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και δείκτη μεταδοτικότητας στο 0,85, δηλαδή κάτω από τη μονάδα λόγω της μείωσης των κρουσμάτων σημαίνει ότι θα περάσουμε το Πάσχα με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΝΑ Ευαγγελισμός μίλησε στην τηλεόραση του «Mega» σχετικά με την πορεία της πανδημίας και τα επικείμενα νέα μέτρα.

Τι είπε για τη Σανγκάη

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο σκληρό lockdown της Σανγκάης λέγοντας «πως εάν οι Κινέζοι έχουν ανακαλύψει κάτι καινούριο σε επιστημονικό επίπεδο και προσπαθούν να το περιορίσουν δίχως να ενημερώνουν τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, τότε αυτό είναι απαράδεκτο».

Συμπλήρωσε «εάν πάλι προσπαθούν να περιορίσουν το νέο κύμα πανδημίας με τέτοιους τρόπους καθώς έχουν λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια από τη Δύση, πάλι είναι κάτι που δεν συνάδει με τον δυτικό πολιτισμό».{https://www.in.gr/}

Recommended For You