Βατικανό: Βελτιώνεται η υγεία του Πάπα Φραγκίσκου – Συνεχίζει τη θεραπεία του στο νοσοκομείο

Η υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος εισήχθη εχθές σε νοσοκομείο της Ρώμης όπου και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από λοίμωξη του αναπνευστικού, βελτιώνεται σταδιακά και ξεκίνησε εκ νέου να εργάζεται, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Η είδηση για την εισαγωγή του 86χρονου Ποντίφικα στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας προκάλεσε νέες ανησυχίες για την υγεία του αλλά και για το εάν θα είναι σε θέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του εν όψει του Πάσχα των Καθολικών, σύμφωνα με το Reuters.

“Η Αγιότητά του Πάπας Φραγκίσκος ξεκουράστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η κλινική του εικόνα σταδιακά βελτιώνεται και συνεχίζει την προγραμματισμένη θεραπεία του”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι σε ανακοίνωσή του. “Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό, διάβασε μερικές εφημερίδες και συνέχισε τη δουλειά του”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση του Βατικανού ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι, αφού τονίζεται ότι προσευχήθηκε στο μικρό παρεκκλήσι που υπάρχει στην ιδιωτική σουίτα του νοσοκομείου.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βατικανού δεν έκανε κάποια αναφορά για το πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Ποντίφικας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, το Βατικανό ενημέρωσε του καρδιναλίους ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα πρωτοστατήσει στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας, που ξεκινά για τους Καθολικούς την Κυριακή των Βαΐων στις 2 Απριλίου, στις οποίες θα τον αντικαταστήσουν οι ανώτεροι τη τάξει καρδινάλιοι.

Πάντως, ο Ιταλός καρδινάλιος Τζιοβάνι Μπατίστα Ρε δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AGI ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να παραστεί στη Θεία λειτουργία ανήμερα του Πάσχα, στις 9 Απριλίου.

Πηγή: capital.gr

Recommended For You