Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ζει μια τραγωδία η Ουκρανία – Fake τα στοιχεία» για την σφαγή στην Μπούκα

Η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά τη διάκρεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο», σημείωσε ο ρώσος ηγέτης.

Σε ένα κρεσέντο κυνισμού, ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι μια τραγωδία, αλλά η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Τη δήλωση αυτή έκανε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η Μόσχα θα  απαντήσει στις προσπάθειες για απομόνωση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και τόνισε ότι είναι ανάγκη να εμβαθύνει  η ολοκλήρωση μεταξύ των δύο χωρών υπό το φως των κυρώσεων της Δύσης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι στη Δύση θα επικρατήσει η κοινή λογική και είπε πως αν οι εταίροι επιδεινώσουν την κατάσταση, θα νιώσουν οι ίδιοι τις συνέπειες που θα υποστούν.

Τόνισε ότι η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση, εκτιμώντας ότι σήμερα ο κόσμος είναι πιο πολύπλοκος από την περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου».

«Fake οι φωτογραφίες νεκρών στη Μπούκα»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τα όσα συνέβησαν στην Μπούκα, με τις εικόνες φρίκης που έκαναν το γύρο του κόσμου και έδειχναν κυριολεκτικά σφαγή στην πόλη, με δεκάδες πτώματα στους δρόμους, είπε ότι οι φωτογραφίες και τα πλάνα από βίντεο, που δείχνουν σκοτωμένους στους δρόμους, είναι «fake», μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί»

Ο ρώσος πρόεδρος, τέλος, δήλωσε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία προχωράει όπως έχει σχεδιασθεί και ότι η Ρωσία δεν θα αποκρύψει τίποτα για την επιχείρηση, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι η Ουκρανία έχει απομακρυνθεί από τις συμφωνίες που έγιναν κατά τη διάκρεια των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη και πως οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

{https://www.in.gr/}

Recommended For You