Γερμανία: Αστυνομική επιχείρηση σε σχολείο του Βερολίνου έπειτα από πληροφορίες για παρουσία ενόπλου

Συναγερμός για την παρουσία ένοπλου άνδρα σε σχολείο του Βερολίνου σήμανε νωρίτερα σήμερα η αστυνομία, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Λίγο μετά τις 9:30 (τοπική ώρα) σήμανε συναγερμός μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με ένοπλο άνδρα ο οποίος εθεάθη έξω από το σχολείο «Καρλ φον Οσιέτσκι», στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του δυτικού Βερολίνου. Με το μήνυμα που εστάλη μέσω της εφαρμογής «Nora», καλούνταν οι μαθητές να παραμείνουν στις τάξεις τους. Επόμενο μήνυμα ενημέρωνε για την παρουσία του ενόπλου εντός του χώρου του σχολείου.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε βρει κάποια ένδειξη για παρουσία ενόπλου δράστη στο σχολείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι οι μαθητές παρέμειναν στις αίθουσες διδασκαλίας έως πριν από λίγη ώρα, οπότε και τους επετράπη να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Οι περίπου 1.200 μαθητές έχουν συγκεντρωθεί σε παρακείμενη πλατεία ανά ομάδες και τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

Πηγή: alphatv.gr

Recommended For You