Γηροκομείο στον Κορυδαλλό: Με ψώρα και κορονοϊό ζούσαν 41 ηλικιωμένοι

Κάτω από άθλιες συνθήκες, με ψώρα και κορονοϊό, ζούσαν 41 ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό, όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ.

Σημειώνεται, πως οι ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν έφοδο στη δομή και αφού έσπασαν τη σφραγισμένη είσοδο αντίκρισαν τους τρόφιμους αφυδατωμένους, λιποβαρείς και παραμελημένους.

Την ίδια στιγμή, εξαγριωμένοι συγγενείς έξω από τη δομή Φροντίδας ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό απαιτούσαν να δουν τους συγγενείς τους, ενώ με ψώρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός τρεις από τους τροφίμους του Γηροκομείου στον Κορυδαλλό.

Παράλληλα, κάποιοι φιλοξενούμενοι εντοπίστηκαν με κολωνάκια και με εντολή εισαγγελέα παραμένουν στη δομή σε καραντίνα. Η Περιφέρεια ζήτησε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο διότι την είδα τελευταία φορά τις διαστάσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου και είχε προβεί στην επιβολή υψηλών προστίμων που ξεπερνούσαν τις 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της συγκεκριμένης μονάδας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, συχνά ακούγονταν φωνές από τους ηλικιωμένους και κάποιες φορές ακόμα και εκκλήσεις τους για βοήθεια.

Recommended For You