Δήμος Πειραιά: Σε αναμονή για την ανακοίνωση Μόραλη των 7 που δεν θα είναι υποψήφιοι

Μπορεί η χώρα να κινείται στους ρυθμούς των Εθνικών Εκλογών, παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά το καλοκαίρι ακολουθούν οι εξίσου σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών.

Ως εκ τούτου, οι μεγαλύτεροι Δήμοι της χώρας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο, καθώς τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών βρίσκονται πάντα σε συσχέτιση με αυτά των Αυτοδιοικητικών.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και το στενό του επιτελείο βρίσκονται ήδη στο στάδιο χάραξης της προεκλογικής στρατηγικής και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα στάδια υλοποίησής της

Η αρχή θα γίνει λίγο ανατρεπτικά και κόντρα στα συνηθισμένα αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Μώραλης δε θα ξεκινήσει τις επίσημες προεκλογικές ανακοινώσεις με ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων αλλά με ονόματα εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα ανακοινωθούν 7 ονόματα εν ενεργεία Δημοτικών Συμβούλων που δε θα είναι και πάλι υποψήφιοι, τις επόμενες κιόλας μέρες.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο των ανακοινώσεων, η «αποχώρηση» των 7 θα είναι απολύτως αιτιολογημένη, προκειμένου να περάσει και σαφές μήνυμα στο εκλογικό σώμα έγκαιρα.

Το μήνυμα στήριξης των 7 στη Δημοτική Αρχή Μώραλη θα είναι ξεκάθαρο, για αυτό και θα ανακοινωθούν και οι λόγοι που ο καθένας ξεχωριστά δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής.

Η αμέσως επόμενη ανακοίνωση μετά από αυτή των 7, θα αφορά σε νέες υποψηφιότητες που θα «αντικαταστήσουν» σε ένα βαθμό τις αντίστοιχες αποχωρήσεις, με επίσης αναγνωρίσιμα πρόσωπα του Πειραιά από το χώρο της κεντρικής πολιτικής, του επιχειρείν κλπ.

Αυτό που ακόμα φαίνεται να μην έχει κλειδώσει είναι ο χρόνος των ανακοινώσεων.

Αν δηλαδή πρέπει αυτές να γίνουν πριν τις Εθνικές Εκλογές ή μετά.

Οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου Πειραιά έχουν αναλύσει τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Recommended For You