Δίκη Καμπανού – Πρόταση εισαγγελέα: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν κατηγορούμενο

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η διαδικασία απαγγελίας της απόφασης στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό και επέφερε τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Το πρωί της Τετάρτης συνεχίστηκε η δίκη για τη τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Παραθέτοντας η εισαγγελέας νομολογία και αποφάσεις του Αρείου Πάγου, απέρριψε για τον κάθε ένα από τους κατηγορουμένους τις εισηγήσεις για ελαφρυντικά που αφορούσαν τον πρότερο έντιμο βίο των καταδικασθέντων, την ειλικρινή τους μεταμέλεια αλλά και το ενδεχόμενο ανωριμότητάς τους λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

«Μέσα στην αίθουσα αυτή ακούσαμε πολλές φορές τη λέξη συγνώμη, αλλά ήταν μία ξερή λέξη, χωρίς συναίσθημα που δείχνει την ειλικρινή μεταμέλεια. Κανένας δε μας είπε μέσα στην αίθουσα αυτήν, τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα. Οι κατηγορούμενοι δεν επέλεξαν να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους αυτοβούλως, αλλά πριν παραδοθούν, συμβουλεύτηκαν δικηγόρος. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους νεαρής ηλικίας, οι οποίες, ωστόσο, είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ορίζουν τη ζωή τους. Δε διακρίνεται ανωριμότητα και επιπολαιότητα όπως τις ορίζει ο νόμος για την απόδοση ελαφρυντικών. Οι πράξεις που έλαβαν χώρα ήταν συνειδητές επιλογές και έγιναν κατόπιν ώριμων σκέψεων. Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι σε συνδέσμους και ακολουθούσαν την ομάδα τους εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους που δε μετανόησαν, δεν πόνεσαν και δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας.

Η δίκη διεκόπη για λίγο, μετά από αίτημα των δικηγόρων των καταδικασθέντων προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω υπερασπιστική τους γραμμή μετά την απόρριψη όλων των προτάσεων για ελαφρυντικά από την πλευρά της εισαγγελέα.

Πηγή: newsbomb.gr

Recommended For You