Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: «Πήγαινε σε χαρτορίχτρα για να μού κάνει μάγια»

Ξέσπασε μετά την  ολοκλήρωση της τριήμερης κατάθεσης του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας της κόρης τους, Τζωρτζίνας, από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην εμμονή της κατηγορούμενης για την αποκάλυψη δήθεν μελλούμενων, αλλά και για τις συμβουλές από «χαρτορίχτρες» σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους η Πισπιρίγκου θα τον έφερνε ξανά κοντά της.

«Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, που συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε. Επίσης υπάρχουν μηνύματα με την ίδια φίλη… ντρέπομαι ειλικρινά ακόμα και να το πω… 5.2.2022 ενώ έχει φύγει το παιδί , η χαρτορίχτρα της έχει πει ένα τρόπο, φαίνεται από τα μηνύματα, τον τρόπο που επιχειρεί, ενώ εγώ τη στηρίζω με όλη μου τη δύναμη γιατί δεν ήθελε να τα πιστέψω, ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μάγια. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της», κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε άλλο μήνυμα που δέχτηκε από την κατηγορούμενη, στις 14/04. «Ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, αυτή ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος. Τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε αν μπορείς ξεμπλόκαρε με από το Facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα. Αυτό την ένοιαζε τότε», είπε.

 

Οι διάλογοι Κούγια – Δασκαλάκη

Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου αντέδρασε νωρίτερα, όταν, ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, ισχυρίστηκε ότι δε θυμάται κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. «Δώστε του χάπια να θυμηθεί», σημείωσε εκνευρισμένη. Ο Κούγιας επέμεινε ότι, η εντολέας του, δεν θα μπορούσε να διαπράξει το «τέλειο έγκλημα» καθώς δεν είχε τις ειδικές γνώσεις για να το κάνει.

 • Δασκαλάκης: Έχει σπουδάσει νοσηλευτική , έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο.
 • Κούγιας: Διδάσκουν πως να προκαλέσουν ασφυκτικό θάνατο και να μην σας αποκαλύψουν;
 • Πρόεδρος: Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε…

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης επιχείρησε να αναδείξει ότι το επεισόδιο που οδήγησε στην τετραπληγία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, ήταν όμοιο με επεισόδιο που έκανε μεταγενέστερα το παιδί, όσο νοσηλευόταν στο Ωνάσειο, και κατά το οποίο η Πισπιρίγκου δεν ήταν παρούσα. Ο πατέρας του παιδιού υποστήριξε ότι, το επεισόδιο δεν ήταν όμοιο, με τον Κούγια να αντιδρά σημειώνοντας ότι, «σας έχουν δασκαλέψει».

 • Μάρτυρας: Δεν έχω δασκαλευτεί από κανέναν
 • Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση ;
 • Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση…
 • Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί …
 • Κούγιας: Άρα το επεισόδιο ήταν στη ΜΕΘ του Ωνασείου χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη. Γιατί το υιοθετήσατε;
 • Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί…
 • Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση …

Ο Δασκαλάκης απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις ότι, η Πισπιρίγκου, «έκανε τα πάντα για το παιδί», ενώ παραδέχτηκε ότι δεν είχε διαπιστώσει ότι επεδίωκε να είναι μόνη μαζί του.

 • Κούγιας: Πως εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα ένα για να σας κρατήσει;
 • Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί , αυτό της έδειχνα.
 • Κούγιας: Είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί . Είχε πειστεί για αυτό …Άρα δεν είχε λόγο να σκοτώσει . Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;
 • Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα δεν είμαι γιατρός . Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά , μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.
 • Κούγιας : Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη έγιναν τοξικολογικές.
 • Μάρτυρας : Το παιδί επανήλθε , λογικά μεταβολίστηκε.
 • Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε…

Στη συνέχεια, καλούμενος να περιγράψει την εικόνα της κατηγορούμενης τα λεπτά αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ανέφερε ότι αυτή ήταν «αμίλητη , με γουρλωμένα μάτια και δεν απαντούσε» ενώ σημείωσε ότι, στη συνέχεια, «πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε».

 • Κούγιας : Υποκρινόταν η κατηγορούμενη ;
 • Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω
 • Κούγιας: Εντάξει…
 • Μάρτυρας : Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της… Είδα ότι πολλά που πίστευα 10 χρόνια δεν ίσχυαν.
 • Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα ;
 • Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό (…) Κανείς δεν μου μίλησε για εγκληματική ενέργεια.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ποιος θέλει το καλό του παιδιού και ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα», ισχυρίστηκε στη συνέχεια ο Δασκαλάκης αναφερόμενος σε συνομιλίες που αφορούσαν στην περίοδο που το παιδί νοσηλευόταν. «Στις 8.4 συγκεκριμένα υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορούμενη στην αδερφή της, αν φοράω βέρα… Στις 9.4 στέλνει μήνυμα η αδερφή της στην κατηγορουμένη “μίλησα με τη μαμά και βρήκε το τηλέφωνο της παιδοψυχολόγου.

Της είπε να έρθει ως εξωτερική” η κατηγορουμένη απαντά “άσε να δούμε πρώτα τι έχει το παιδί“…. Στις 9/4 παραδέχεται στην αδερφή της και λέει “Δεν αφήνω το παιδί μόνο του με το Μάνο για κανένα λόγο”» αναφέρει και συνεχίζει «…στις 10/4 της λέω μου είπαν ότι το παιδί θα το δει παιδοψυχολόγος και θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια.

Τότε η κατηγορούμενη ωρυόταν, τι δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά, θα δεις τι έχει να γίνει αύριο. Στις 10/4 πάλι μιλά με την αδερφή της και λέει ότι το παιδί ζήτησε να με δει. Τότε με πήρε τηλέφωνο να πάω να δω το παιδί και αυτό έπαθε πτώση οξυγόνου», είπε και πρόσθεσε ότι, «στις 11/4 και ενώ είμαι με το παιδί … συγγνώμη…. (δακρύζει) η Τζωρτζίνα στέλνει μήνυμα στη μητέρα της, από το κινητό μου, και της λέει κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα. Αυτή απαντά όχι θα έρθω κανονικά σε μια ώρα».

Πηγή: ethnos.gr

Recommended For You