Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανέβασε τους τόνους ο Λαγός και επικαλέστηκε τον… Λιγνάδη!

Αναφορά στον Δημήτρη Λιγνάδη έκανε ο Γιάννης Λαγός, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας ένταση στο δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν έλειψε ούτε από τη δίκη της Χρυσής Αυγής!

Τον… έφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος σε μία από τις στιγμές έκρηξης του στο Πενταμελές Εφετείο, αναφέρθηκε στον καταδικασμένο, για δύο βιασμούς ανηλίκων, σκηνοθέτη.

Ήταν η στιγμή, που το δικαστήριο είχε ήδη απορρίψει το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου και επρόκειτο να κρίνει αιτήματα αναστολής εκτέλεση της ποινής τους, τα οποία υπέβαλαν ορισμένοι κατηγορούμενοι.

Εκείνη την ώρα ο Λαγός ζήτησε το λόγο:

Λαγός: Θα ήθελα να πω κάποια πράγματα.

Πρόεδρος: Γιατί; Σας αφορούν τα αιτήματα αυτά;

Λαγός: Διώκομαι για πολιτική δίωξη που δεν έχω τη δυνατότητα να αποκρούσω.

Πρόεδρος: Θα τα πείτε στην απολογία σας αυτά. Ποιος είναι ο συνήγορός σας, έχετε κάποιο αίτημα;

Συνήγορος: Όχι.

Λαγός: Έχετε έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή απέναντί σας, όσο και να μην το αποδέχεστε. Το δικαστήριο σας διακόπτει για 2 μήνες ακόμη και θέλω να σας πω κάποια πράγματα που έχουν συμβεί. Αφορούν ότι ένας ευρωβουλευτής δεν μπορεί να εκφωνήσει λόγο.

Εισαγγελέας: Αυτά αφορούν την ουσία της υπόθεσης και δεν μπορούν να συζητηθούν τώρα.

Συνήγορος Γκαβέλας: [παίρνει το λόγο και ο Λαγός τον διακόπτει]

Πρόεδρος: Δεν έχει σχέση με το αντικείμενο.

Λαγός: Αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν αποκρύψει το αίτημα στο ευρωκοινοβούλιο.

Πρόεδρος: Δεν έχουν σχέση με αυτά.

Λαγός: Δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτό [σε έντονο ύφος]; Εγώ εκλεγμένος από 120.000 δεν μπορώ να μιλήσω, ενώ βιαστές (σ,σ υπονοώντας το Λιγνάδη), μιλάνε και μιλάμε για δημοκρατία στην Ελλάδα; Εσείς της Αριστεράς (δείχνει προς την πολιτική αγωγή) τι λέτε για όλα αυτά; Θα τα αντιμετωπίσουμε στην πορεία αυτά.

Χειροκροτούν κάποιοι υποστηρικτές του Λαγού, ενώ εκείνος αποχωρεί. Φεύγοντας φωνάζει στους δημοσιογράφους:

«Βγάλτε φωτογραφίες, θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας».

O κόσμος αντιδρά, ακούγονται φωνές από το κοινό και τους δημοσιογράφους.

Η Μάγδα Φύσσα και άλλοι, που βρίσκονται στο πλευρό της απάντησαν: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Λαγός: Δεν λέτε τίποτα, λαμόγια της Αριστεράς!

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο αποφάσισε ότι, έπαψε οριστικά η ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής, για όλα τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, για τα οποία είχαν καταδικαστεί 21 εκ των κατηγορουμένων και αφορούσαν οπλοκατοχή.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, που απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής από τα πλημμελήματα ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Γιάννης Λαγός, ο Γιώργος Ρουπακιάς και άλλοι.

[Πηγή]

Recommended For You