Δελτίο τύπου 01/8/2022 της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) (φωτογραφίες)

Το βράδυ της Κυριακής 31/7/2022, ώρα 20:30, το μέλος της Ο.ΔΙ.Κ. Κώστας Πανάτσης, νοσηλευτής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ο.ΔΙ.Κ. για αγνοούμενη κυρία με άνοια, στην περιοχή του Παπάγου, νονά του φίλου ιατρού παθολόγου του ΝΝΑ κου Τάσου Σκλήρη.
Άμεσα δόθηκε εντολή στον γραμματέα της βάσης ετοιμότητας Αττικής κο Νίκο Γλυκογιάννη, να στείλει το ανάλογο μήνυμα ενεργοποίησης των διαθεσίμων εθελοντών.
Στις 21:45, επτά μέλη μας βρίσκονταν στο σημείο (κατοικία της αγνοούμενης κυρίας στον Παπάγο) οι: Γλυκογιάννης Νικόλαος, Σχίζα Αικατερίνη, Φεζούδης Κωνσταντίνος, Μεταξάς Γεώργιος και ο φίλος του Γιάννης, Βρούτσης Ιάκωβος, Κρεατσάς Κωνσταντίνος και Κανελλοπούλου Κατερίνα.
Εκεί συναντήσανε τον βαφτισιμιό της αγνοούμενης ιατρό Τάσο Σκλήρη και τον αντιδήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κο Βασίλη Σιαμάνη, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την όλη κατάσταση. Στο σημείο ήρθε και ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης ΔΑΠΑΧΟ, ο οποίος τους ενημέρωσε επίσης για τις μέχρι τότε ενέργειες της ομάδας του.
Άμεσα ξεκίνησε το εποχούμενο χτένισμα (με τέσσερα αυτοκίνητα και μία μηχανή) της περιοχής του Παπάγου… Το μέλος της Ο.ΔΙ.Κ., Γιώργος Μεταξάς, είχε την πρόθεση να ξαναπεράσει το δύσβατο ρέμα της περιοχής… Η διαίσθησή του δεν τον διέψευσε. Μία ώρα αργότερα (22:47), άκουσε την αγνοούμενη στο παρακείμενο ρέμα και άμεσα ειδοποίησε όλα τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ., την ΔΑΠΑΧΟ και τους πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα.
Η αγνοούμενη, βρέθηκε 100 μέτρα από το σπίτι της, πεσμένη στο παρακείμενο δύσβατο ρέμα, όπου είχε περάσει περίπου 20 ώρες, ανήμπορη να μετακινηθεί… Ευτυχώς ζωντανή, έχουσα τις αισθήσεις της, με μικρούς τραυματισμούς και κακώσεις από την πτώση της. Της παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες και άμεσα εκλήθη το ΕΚΑΒ. Ήδη τα υπόλοιπα μέλη φρόντισαν να ανοίξουν ασφαλή δίοδο, κόβοντας αγκάθια και χόρτα, κλαδιά μικρά και μεγάλα, μετακινώντας πέτρες, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση του αναγκαίου φορείου. Τα μέλη της ΔΑΠΑΧΟ συνεισέφεραν μαζί με τα μέλη της Ο.ΔΙ.Κ. σε όλες τις προσπάθειες.
Το ΕΚΑΒ καθυστερούσε… Στο σημείο προσέγγισε και η κόρη της κας Μάχης. Σε συνεννόησή με τον Ιατρό, αποφασίστηκε η προσπάθεια μετακίνησης της κυρίας με φορείο. Η συνεργασία όλων πέρα από άψογη. Το φορείο βρέθηκε, οι διασώστες παρά το δύσβατο σημείο, καταφέραμε και τοποθετήσαμε την κυρία Μάχη στο φορείο και με την αμέριστη βοήθεια όλων την βγάλανε επάνω στον δρόμο, όπου και πάλι περιμένανε το ασθενοφόρο. Η ώρα περνούσε και τα λεπτά έμοιαζαν με ώρες. Ο ιατρός κος Τάσος Σκλήρης συνεχώς πάνω από την κυρία Μάχη να της κρατά παρέα αλλά και να παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία.
Μετά από πολλές επικοινωνίες με το ΕΚΑΒ, τελικά το ασθενοφόρο εμφανίστηκε (1:40΄) μία ώρα και σαράντα λεπτά μετά από την πρώτη κλήση!!!
Τέλος καλό, όλα καλά, λέει η λαϊκή ρήση. Η αλυσίδα διάσωσης λειτούργησε με αίσιο τέλος. Η κυρία Μάχη σώθηκε!!!
Η Ο.ΔΙ.Κ. ευχαριστεί τους φίλους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ για την άψογη συνεργασία τους, τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) που συνδράμανε στο συμβάν και συγχαίρει τον Αντιδήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κο Βασίλη Σιαμάνη και τον ιατρό του ΝΝΑ κο Τάσο Σκλήρη για τις ενέργειές τους.
Τέλος συγχαίρει ιδιαίτερα το μέλος της, Γιώργο Μεταξά γιατί χωρίς αυτόν τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα.

 

 

Recommended For You