Δε σταματούν τα Ρίχτερ στην Τουρκία – Νέος σεισμός κοντά στη Μαλάτια

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη νότια Τουρκία με το επίκεντρο να εντοπίζεται νότια – νοτιοδυτικά της Μαλάτια στην πόλη Γεσιλγιούρτ και τις αρχές να αναφέρουν νέες καταρρεύσεις κτιρίων, ενώ πατέρας και κόρη έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια.

Σύμφωνα με το Anadolu, που επικαλείται στοιχεία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών της χώρας (AFAD), ο σεισμός ήταν επιφανειακός, μεγέθους 5,6 βαθμών και σημειώθηκε στις 27/2 στις 12:04, με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα 6,9 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο  (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Μαλάτια και 133 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σανλιούρφα. Το εστιακό βάθος του σεισμού, κατά τα πρώτα στοιχεία, ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην περιοχή Καχραμανμαράς που ισοπεδώθηκε από τους φονικούς σεισμούς 7,8 και 7,6 βαθμών που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 44.000 νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους και προκάλεσαν την κατάρρευση ή σοβαρές ζημιές 173.000 κτιρίων, μόνο στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος της πόλης επίκεντρο Γεσιλγιούρτ, Μεχμέτ Τσινάρ, δήλωσε στην τηλεόραση HaberTurk ότι μια σειρά από πληγέντα κτίρια κατέρρευσαν, μεταξύ αυτών κι ένα τετραώροφο στο οποίο είχαν μπει ένας άνδρας με την κόρη του κι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Η Μαλάτια ήταν μεταξύ των 11 τουρκικών επαρχιών που επλήγησαν σκληρά από τους ισχυρότατους σεισμούς που κατέστρεψαν περιοχές της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας στις 6 Φεβρουαρίου.

Πηγή: efsyn.gr

Recommended For You