Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα 300 ευρώ σε σκύλους

Έγιναν οκτώ έλεγχοι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και στις περιοχές Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου.

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας μαζί με άλλους φορείς στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαπιστώνονται τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης και στις περιοχές Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου, πραγματοποίησαν οκτώ στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθησαν συνολικά 212 ιδιοκτήτες ζώων

Βεβαιώθηκαν:

13 διοικητικά πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ έκαστο, για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και έξι διοικητικά πρόστιμα, ύψους 300 ευρώ έκαστο, για «στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

{https://www.voria.gr/}

 

 

Recommended For You