Εγκληματική αδιαφορία: Πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι σε παιδικό σταθμό στη Νίκαια

Με μία φθινοπωρινή βροχή και ύστερα από αδιαφορία και εγκατάλειψη χρόνων … έπεσαν οι σοβάδες από το ταβάνι σε  αίθουσα του 6ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Νίκαιας. Ηταν ημέρα Σάββατο, χωρίς παιδιά στο σχολείο… Δηλαδή από τύχη δεν κινδύνεψαν παιδιά.  

Τα 25 παιδιά που φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη αίθουσα του κτιρίου των 100 ετών (!), πλέον στοιβάζονται στη δεύτερη αίθουσα, όπου υπάρχουν άλλα 25 παιδιά με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την υγεία και ασφάλειά τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας – Ρέντη επισημαίνει πως «η εκτεταμένη υγρασία και διάβρωση είναι προφανέστατα ένα χρόνιο πρόβλημα σε ένα τόσο παλαιό κτίριο όπως αυτό του 6ου Παιδικού Σταθμού, αλλά η αδιαφορία της δημοτικής αρχής παραμένει εγκληματική. Οι εμφανείς ρωγμές στο ταβάνι και η σταδιακή πτώση υλικών από αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η δημοτική αρχή. Συνεχίζει όμως να σφυρίζει αδιάφορα και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο πρόληψης και ελέγχου της στατικής κατάστασης όλων των δημοτικών και δημόσιων κτιρίων από ειδικευμένους τεχνικούς».

«Σχολεία χωρίς επαρκή συντήρηση, ανεπαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, μαθητές Νηπιαγωγείων σε container, έλλειψη σε αντισεισμική – αντιπυρική θωράκιση των σχολείων κ.α. δυστυχώς συνθέτουν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής στην πόλη μας», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα έργα βιτρίνας απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες που έχουν σήμερα τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και με όλες τις συνθήκες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες».

Καλεί «για πολλοστή φορά τη δημοτική αρχή εκτός από τα “μεγαλεπήβολα” σχέδια για “έξυπνες πόλεις” και σχολεία “ενεργειακά αυτόνομα”, επιτέλους να σκύψει πάνω από τα υπαρκτά προβλήματα πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα. “Έξυπνες πόλεις” χωρίς ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν» αλλά και τη διοίκηση του δήμου «να προχωρήσει άμεσα στους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους σε κάθε δημοτικό ή δημόσιο κτίριο που συναθροίζονται οι συμπολίτες μας, ξεκινώντας πρώτα από τα σχολεία και τους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς».

Πηγή

Recommended For You