Εικόνες από το αυτοκίνητο του άνδρα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει με υγραέριο μαζί με τα παιδιά του

Φιάλες υγραερίου και σπασμένα τζάμια συνέθεταν το σκηνικό στην περίπτωση του άνδρα που κλείστηκε με τα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ανοίγοντάς τες. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Λαγκαδά έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν τα δύο παιδάκια, αλλά και τον πατέρα τους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Το ζευγάρι σύμφωνα με πληροφορίες, χώρισε λίγους μήνες αφ’ ότου ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά τους, ηλικίας περίπου 2,5 ετών. Οι συγγενείς της 47χρονης μητέρας ισχυρίζονται ότι εκείνος ήταν βίαιος και αυτή ήταν η αιτία του διαζυγίου τους.

Τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα υγραερίου μεταφέρθηκαν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο. Δυσφορία αισθάνθηκε και ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη διάσωση, και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο πατέρας των διδύμων, που λίγο έλειψε να τα σκοτώσει, παραμένει φρουρούμενος με δύσπνοια στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη για το περιστατικό και τις συνθήκες διάσωσης των παιδιών.

«Ήμασταν τυχεροί που ένα περιπολικό ήταν κοντά. Παγώσαμε όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι. Ο πατέρας έπαιρνε τα ανήλικα παιδιά μία φορά την εβδομάδα, την Κυριακή. Όταν πήγε η μητέρα να παραλάβει τα παιδιά ήρθε αντιμέτωπη με το συμβάν και άμεσα επικοινώνησε με την Αστυνομία» είπε.

Recommended For You