ΕΚΙ κατά ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η απάντηση του ΝΑΡ στο ΕΚΙ

Η καταγγελία του ΕΚΙ

To Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του «στέλεχος του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ότι παρενέβη  σε υπόθεση τραυματισμού ξένου εργάτη -ενώ την υπόθεση είχε αναλάβει το ΕΚΙ- και, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΕΚΙ, «μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας Ιωαννίνων και τον εργοδότη κίνησαν άρον άρον διαδικασίες για να αποσπάσουν με ύπουλο τρόπο τη συμφωνία του εργάτη, που δεν ξέρει καν την ελληνική γλώσσα, για 551,42€» σύμφωνα με typos-i.gr.

Το ΕΚΙ αναφέρει επίσης ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας λειτούργησε ως ‘δούρειος ίππος’. Είχε υποχρέωση να ελέγξει αν η συγκεκριμένη είναι πραγματική εκπρόσωπος σωματείου, αλλά βολεύτηκε με έναν ‘εκπρόσωπο’ που στοιχίζεται πλήρως με την εργοδοσία. Είχε υποχρέωση να ελέγξει αν ο  ομοεθνής εργάτης μπορούσε να είναι διερμηνέας, να τηρήσει τη σχετική διαδικασία».

Επίσης, καταγγέλλει «το στέλεχος και την πολιτική ηγεσία του ΝΑΡ για απάτη σε βάρος ενός εργάτη που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει με κομμένα δάχτυλα, με σκοπό τη ζημιά του αλλοδαπού εργαζόμενου και τα κέρδη του εργοδότη».

Η απάντηση του ΝΑΡ

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα Ιωαννίνων απάντησε στην πρωινή καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σχετικά με την εκπροσώπηση εργαζόμενου που είχε εργατικό ατύχημα όπως μεταδίδει δημοσίευμα στο typos-i.gr.

Το ΝΑΡ αρνείται ότι υπήρξε «συμβιβαστική παρέμβαση», με θύμα τον μετανάστη εργαζόμενο και αναφέρει τη δική του εκδοχή για το συμβάν.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΚΙ, όπου πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ, ότι «είναι ακόμα και σε θέση να χρησιμοποιήσουν εργατικό ατύχημα και συνάδελφο που έχασε δύο δάχτυλα, για να ρίξουν λάσπη και να μη χάσουν εκλογική δύναμη» ενόψει εκλογών σε δύο σωματεία.

ΤΟ ΝΑΡ στην ανακοίνωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «έχοντας τεράστιο θράσος και πολλή φαντασία έφτιαξαν μία ιστορία γεμάτη ψέματα για να επιτεθούν στις δυνάμεις του ΝΑΡ και της νΚΑ με αυτόν τον χυδαίο τρόπο, ενόψει εκλογών στο Σωματείο Γάλακτος- Τροφίμων- Ποτών, όπου για πρώτη φορά συμμετέχουν οι δυνάμεις μας. Χρησιμοποιώντας ένα τραυματισμένο εργαζόμενο, για τον οποίο αδιαφορούσαν 2,5 μήνες, δημιουργώντας χάος και αποπροσανατολίζοντας (ή καλύτερα διώχνοντας) εργάτες και εργαζόμενους από το Ε.Κ.Ι».

Recommended For You