Ελληνίδα κάτοικος Σανγκάης στο Dnews: Πολλά τα fake news, αυστηρά τα μέτρα, αλλά για το καλό μας

Η Ελένη Οικονόμου, η οποία ζει τον τελευταίο χρόνο στο Πουσί, στην Σανγκάη μιλάει στα Dnews για τις συνθήκες διαβίωσης της, μετά την επιβολή αυστηρού lockdown στο μεγάλο αστικό κέντρο της Κίνας.

 

Σύμφωνα με την περιγραφή της, τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβάλει οι Αρχές είναι τόσο αυστηρά που απαγορεύεται μέχρι και η πρόσβαση στο σούπερ μάρκετ για είδη πρώτης ανάγκης.

«Δεν είναι ότι καλύτερο, να σου «κόβουν» την ελευθερία σου – το κράτος μας στέλνει δωρεάν κάποια προϊόντα, όπως γάλα, λάδι, κρεατικά», αναφέρει στα Dnews εξηγώντας παράλληλα και τι συμβαίνει αναφερόμενη στις σκληρές εικόνες με ανθρώπους που τους «κυνηγούν» για να κάνουν τα τεστ.

«Βρίσκομαι στην περιοχή του Πουσί. Είχαμε μπει σε lockdown πριν από την 1η Απριλίου, απλά ήμασταν για 24 ή 48 ώρες, μετά από την 1η Απριλίου μας έβαλαν σε ολικό lockdown. Κάναμε συνέχεια self test και PCR test. Όταν έβγαιναν τα αποτελέσματα τα έβλεπε το κράτος και αποφάσιζε τι θα κάνουμε και τι μέτρα τα θα ακολουθήσουμε. Μετά τις 5 Απριλίου πήραν την απόφαση ότι το lockdown πρέπει να συνεχιστεί. {https://www.dikaiologitika.gr/}

Recommended For You