Εμπρησμός την νύχτα της Ανάστασης στον Ι. Ναό του Αγ. Χριστοφόρου στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας

Αν και είχαμε ενημερώσει δημόσια τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με τα βεγγαλικά, με σκοπό να αποτρέψουμε τέτοια γεγονότα, δυστυχώς φέτος ήταν ακόμα χειρότερα με το συμβάν που έλαβε μέρος το βράδυ της Ανάστασης στον Ιερό Ναό του Αγ. Χριστοφόρου στην Άνω Νεάπολη, όπου το προαύλιο της εκκλησίας που βρισκόντουσαν δεκάδες πιστοί και παρακολουθούσαν την λειτουργία ξαφνικά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όπως είχαμε προαναφέρει σε δημοσίευμα μας. Αντί για την Ανάσταση του Χριστού κοντέψαμε να θρηνήσουμε θύματα αν δεν βρίσκαν τρόπους διαφυγής.

  Σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών της εφημερίδας και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι μας έδωσαν την αποκλειστικότητα των εικόνων αυτών.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο προαύλιο πηδούσαν απ’τα κάγκελα, μωρά κλαίγανε, ηλικιωμένοι βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού και οι εμπρηστές πετούσαν περισσότερα βεγγαλικά και γελούσαν με το θέαμα.

  Είναι αυτό εικόνα Ανάστασης;

  Άρχισαν να πετούν βεγγαλικά μέσα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας που ο κόσμος από τον φόβο του απομακρύνθηκε στις άκρες του προαυλίου μη μπορώντας να βγει έξω καθώς είχαν δημιουργηθεί μεγάλες εστίες φωτιάς κα συνέχιζαν να πετούν βεγγαλικά με αποτέλεσμα η φωτιά να φουντώνει και ο κόσμος τρομοκρατημένος προσπαθούσε αγωνιωδώς να βρει τρόπο διαφυγής. Αυτό κράτησε αρκετή ώρα με αδιαφορία των εμπρηστών για τον κίνδυνο της ζωής των ανθρώπων που ήταν τρομοκρατημένοι και για τον φόβο επέκτασης της φωτιάς στα διπλανά σπίτια της εκκλησίας.

  Όλα αυτά έγιναν υπό την ανέχεια των υπεύθυνων της Εκκλησίας. Τους καταδικάζουμε διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο ειδικά στη συγκεκριμένη εκκλησία και παρόλο τα παράπονα των κατοίκων δείχνουν πλήρη αδιαφορία.

Από εδώ και πέρα λοιπόν θα ακολουθηθεί η νόμιμη οδός καθώς πλέον οι κάτοικοι δεν ανέχονται τέτοιες εικόνες.

Recommended For You