Ενεργός ξανά ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ στο Twitter, μετά την εξαγορά από τον Μασκ

Ο λογαριασμός του Κάνιε Γουέστ στο Twitter φαίνεται πως επανενεργοποιήθηκε ύστερα από εβδομάδες μπλοκαρίσματος.

Μόλις χθες, ο τεχνολογικός κολοσσός πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ.

Ο ράπερ είχε εκδιωχθεί από την πλατφόρμα ύστερα από τα αντισημιτικά του παραληρήματα, ενώ την ίδια γραμμή είχαν ακολουθήσει κι άλλα social media.

Ωστόσο, το προφίλ του στο Twitter είναι και πάλι ενεργό με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να σχολιάζουν πως η «απελευθέρωση» μπορεί να εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του Μασκ περί ελευθερίας του λόγου στην πλατφόρμα.

Μόλις πριν λίγες μέρες, ο μεγιστάνας είχε αναπτύξει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κάνει την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξηγώντας πως αγαπά την ανθρωπότητα και ήθελε να τη βοηθήσει.

Ενημέρωσε πως ο πραγματικός λόγος πίσω από την αγορά είναι «γιατί είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει μία κοινή ψηφιακή πλατεία, όπου μπορεί να συζητηθεί  ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

Χθες, αφού «καρατόμησε» τον CEO και τον οικονομικό διευθυντή του Twitter, ο Μασκ έγραψε στο προφίλ του «το πουλί απελευθερώθηκε».

Όσον αφορά στον Κάνιε Γουέστ, οι επιπτώσεις των πεπραγμένων – και λεγομένων – του δεν σταματούν να τον κυνηγούν. Η μία μετά την άλλη οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόταν διακόπτουν κάθε δεσμό μαζί του, με αποτέλεσμα να χάνει καθημερινά τεράστια ποσά.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN δημοσίευσε χθες ρεπορτάζ, φέροντας στο «φως» κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του. Πρώην συνεργάτης του υποστήριξε πως ο ράπερ είχε «εμμονή» με τον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα και επαινούσε τη δύναμη που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν. Άλλες πηγές, μάλιστα, σημείωσαν πως ήθελε να δώσει τ΄όνομα του Χίτλερ στον τελευταίο δίσκο του.

Με πληροφορίες από Independent/CNN

Πηγή: lifo.gr

Recommended For You