Εξάρθρωση σπείρας στον Πειραιά που διακινούσε ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές του Αιγάλεω, της Αγίας Βαρβάρας και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου στις περιοχές του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας, 2 αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 25 και 21 ετών, και 25χρονη αλλοδαπή ως μέλη εγκληματικής ομάδας για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διασταύρωσης πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους  δράση.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι σύστησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, έχοντας οργανωμένο σχέδιο δράσης και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Ο 25χρονος ως οργανωτής και κατευθύνων, ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών, την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και με την είσπραξη και διαχείριση των κερδών. Η 25χρονη ήταν υπεύθυνη για την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών. Και ο 21χρονος είχε αναλάβει τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις την αποθήκευση και φύλαξη αυτών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, στο Αιγάλεω και στην Αγία Βαρβάρα και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-10- γραμμ. κοκαΐνης,

-700- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-1.675- ευρώ,

αυτοκίνητο και

3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Recommended For You