ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εξαπάτηση σε ATM τράπεζας της Νίκαιας

Προς ενημέρωση και προσοχή των πολιτών

Μετά από αποκλειστική καταγγελία πολίτη κάτοικου Νίκαιας στην εφημερίδα μας Δράση news σας ενημερώνουμε για συμβάν κλοπής στο ATM της Εθνικής Τράπεζας στον οδό Πέτρου Ράλλη στο Περιβολάκι Νίκαιας.

Το συμβάν εξελίχθηκε ως εξής:

Πολίτης έβαλε την κάρτα στο μηχάνημα ATM της Εθνικής Τράπεζας, πάτησε τους κωδικούς του και το ποσό που ήθελε να εκταμιεύσει. Το μηχάνημα ATM έκανε δεκτούς τους κωδικούς και το αίτημα ανάληψης, του έβγαλε τη κάρτα και ο πολίτης περίμενε να βγουν τα χρήματα. Επί τέσσερα λεπτά αναμονής για να βγουν τα χρήματα του, τα οποία δεν βγήκαν ποτέ.

Μετά από τόση αναμονή ο πολίτης θεώρησε ότι το μηχάνημα ήταν άδειο ή ότι δεν λειτουργούσε προσωρινά. Φεύγοντας, ενημέρωσε τον επόμενο που ήταν πίσω του ότι εάν θέλει να κάνει ανάληψη, το μηχάνημα δεν λειτουργεί. Αυτός όμως προχώρησε κανονικά στο μηχάνημα, χωρίς καν να μιλήσει καθόλου και να κοιτάξει τον παθών πολίτη κάτι που κέντρισε την προσοχή του παθώντα προς τον επόμενο πελάτη του ATM.

Παρακολουθώντας τον επόμενο πελάτη παρατήρησε ότι δεν έβαλε κάρτα στο μηχάνημα, πάτησε μόνο κουμπιά και αφού το μηχάνημα έκανε τον γνωστό θόρυβο του μετρήματος των χρημάτων, αυτός τα πήρε και έφυγε βιαστικά!

Ο παθών πολίτης πήγε αμέσως πάλι στο μηχάνημα, έβαλε την κάρτα του, έκανε ερώτηση υπολοίπου του λογαριασμού του και διαπίστωσε ότι το ποσό που είχε ζητήσει για ανάληψη πριν μερικά λεπτά… έκανε φτερά!!!

Κάτι που σημαίνει ότι αυτός που ήταν πίσω του εκταμίευσε τα χρήματα του παθόντα με δόλιο τρόπο.

Αμέσως, ο πολίτης μπήκε στο κατάστημα και απευθύνθηκε στη διευθύντρια που της ανέφερε το γεγονός και εκείνη στον ηλεκτρονικό έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι όντως αφαιρέθηκαν με παράνομο τρόπο από τον άνθρωπο που στεκόταν πίσω από τον παθόντα με κάποιο παράνομο τέχνασμα στο μηχάνημα ATM.

Ο παθόντας ζήτησε αντίγραφο του βίντεο που φαινόταν η όλη διαδικασία, το οποίο η διευθύντρια αρνήθηκε να του το δώσει με αιτιολογία τα προσωπικά δεδομένα.

Άρα, καλύπτουμε τους απατεώνες προβάλλοντας τα προσωπικά δεδομένα;

Αναμένονται εξελίξεις από τον παθόντα και τον δικηγόρο του.

Recommended For You