ΠΡΟΣΟΧΗ! Εξαπάτηση Συνταξιούχων στην Άνω Νεάπολη

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε καταγράψει δύο περιστατικά όπου επιτήδειος απατεώνας προσπάθησε να εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες συμπολίτισσές μας στην Άνω Νεάπολη της Νίκαιας λέγοντάς τους ότι είναι ταχυδρόμος.

Tις ρώτησε το όνομα τους και έβγαλε από την ταχυδρομική τσάντα που κρατούσε μια λίστα με ονόματα όπου μέσα ήταν τα ονοματεπώνυμα τους και το όνομα των συζύγων τους, και ότι έχουν βγει αναδρομικά χρήματα από τις συντάξεις των θανόντων συζύγων τους που δικαιούνται να τα εισπράξουν από το ταχυδρομείο, και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να τις μεταφέρει με το δικό του όχημα στο τοπικό ταχυδρομείο για να τα εισπράξουν.

Το ευτύχημα είναι ότι οι δύο συμπολίτισσές μας ναι μεν αιφνιδιάστηκαν στην αρχή για αυτό είπαν και το ονοματεπώνυμο τους όταν τις ρώτησε, στη συνέχεια όμως σκέφτηκαν ότι στην περιοχή μας υπάρχει μόνο μία ταχυδρόμος όπου είναι γυναίκα και επίσης ότι εκταμιεύουν τις συντάξεις τους από τράπεζα και έτσι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τον απέφυγαν λέγοντάς του ότι θα πάμε μόνες μας στο ταχυδρομείο και ο ίδιος τράπηκε σε φυγή. Κυκλοφορεί με ένα λευκό Ι.Χ. όπου δυστυχώς οι συμπολίτισσές μας δεν κατάφεραν να δουν τη μάρκα και την πινακίδα του οχήματος,που πιθανότατα είναι πλαστές. Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι ο εν λόγω απατεώνας γνώριζε τα ονόματα των δύο συμπολιτισσων μας γραμμένα σε λίστα και ότι οι σύζυγοι τους δεν είναι εν ζωή και παίρνουν σύνταξη από αυτούς.

Μετά από επικοινωνία που είχαν με το Δικηγόρο του Νομικού μας τμήματος καθοδηγήθηκαν συμβουλευτικά να υποβάλουν καταγγελία του περιστατικού στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας και να ενημερώσουν το ταχυδρομείο και το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Νίκαιας όπως και τις αντίστοιχες τράπεζες όπου διατηρούν τον συνταξιοδοτικό τους τραπεζικό λογαριασμό οι δύο συμπολίτισσές μας.

Το σίγουρο είναι ότι αντλούν τα στοιχεία των συνταξιούχων από κάποιο δημόσιο φορέα…Από την Τράπεζα αποκλείεται διότι υπάρχει το απόρρητο του λογαριασμού, από το Ταχυδρομείο είναι αδύνατον διότι δεν εμπλέκεται πλέον με συντάξεις, αλλά και τα δύο δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν συντάξεις από θανόντες συζύγους.

Στον ΕΦΚΑ ας το ψάξουν λιγάκι για κάποια διαρροή στοιχείων….Ας ελπίσουμε η ΕΛ.ΑΣ να συλλάβει σύντομα αυτή τη σπείρα απατεώνων πριν προλάβουν να εξαπατήσουν κι άλλους συμπολίτες μας. Ας ενημερωθούν όλοι οι συνταξιούχοι για να προσέχουν….

Recommended For You