Επικουρικές συντάξεις και περιπτώσεις στις οποίες δίνονται 100 σε καθυστερήσεις

Σε ανάρτηση του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρεται στο νέο μέτρο με το οποίο προβλέπεται από το Κράτος καταβολή αποζημίωσης στον συνταξιούχο που περιμένει την απονομή της επικουρικής σύνταξής του, όπου επισημαίνει σχετικά στην ανάρτησή του πως: «Με σχέδιο προβλέπεται ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για επικουρική σύνταξη μέχρι τον Ιούνιο 2022 και έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους, θα λάβουν 100 Euro για κάθε μήνα καθυστέρησης, μέχρι τις 15 Μαρτίου ενώ επισπεύδεται η έκδοσή τους με διαδικασίες fast track».

Συγχρόνως προ των πυλών φαίνεται ότι βρίσκεται την ίδια ώρα, νέα παρέμβαση για το ζήτημα της λεγόμενης, προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για συνταξιούχους που δεν θα λάβουν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς περιλαμβάνει εφάπαξ ενίσχυση της τάξεως 150 ευρώ με 250 ευρώ. Το εφάπαξ επίδομα θα το λάβουν περίπου 300.000 συνταξιούχοι, από τους 900.000.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτοί που δεν θα λάβουν έξτρα βοήθημα είναι όσοι πάρουν το βοήθημα ακρίβειας των 250 ευρώ, όσοι έχουν ωφεληθεί από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και όσοι λαμβάνουν άλλα επιδόματα-βοηθήματα.

 

 

 

 

Recommended For You