Επικός διάλογος σε λαϊκή με Άδωνι και γιαγιά για τις τιμές: «Ε, τι 105 ευρώ μόνο για τα πράσα;» (vid)

Στη λαϊκή αγορά της Πεύκης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ανάπτυξης , όπου συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές.

Στην Πεύκη και συγκεκριμένα στη λαϊκή αγορά βρέθηκε σήμερα(21/12) ο Άδωνις Γεωργιάδης για να «επιθεωρήσει» τις τιμές των προϊόντων. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και καταναλωτές και να ανταλλάξουν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο δεν έλλειψαν και τα παράπονα στον Υπουργό για τις υψηλές τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Έτσι, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης προχωρούσε ανάμεσα στους πάγκους ακούστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα να λέει:« Τι κάνετε εδώ; Λεφτά μοιράζετε; Να ξέρουμε». Τότε ο υπουργός πλησίασε κοντά της για να ακούσει το παράπονο της, με την γυναίκα να του λέει ότι πράγματα που αγόραζε παλιότερα με 65 ευρώ τώρα κάνουν 105.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης νόμιζε ότι μόνο ένα προϊόν της κόστισε 105 ευρώ και κάλεσε την γυναίκα να πάνε μαζί αν του δείξει από που το πήρε. Εκείνη έμεινε έκπληκτη και του απάντησε: «Αυτά εδώ τα έχω ψωνίσει από δέκα παραγωγούς, όλα μαζί (κάνουν 105 ευρώ). Μόνο τα πράσα νομίζατε; Αυτά που βλέπετε είναι για δύο άτομα για μια εβδομάδα».

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 00.05.40.

 


Στο τέλος της επίσκεψής του στη λαϊκή αγορά ο υπουργός προχώρησε σε δηλώσεις: «Οι λαϊκές αγορές έχουν εφέτος καλύτερες τιμές από πέρυσι και πάνε ανάποδα έναντι του πληθωρισμού. Σήμερα ήρθαμε στη λαϊκή αγορά της Πεύκης. Βρήκαμε ντομάτα στα 2,5 ευρώ, που είναι ακριβή, βιολογική και το σέβομαι. Αλλά βρήκαμε και ντομάτα με κάτω από 1 ευρώ», είπε ο υπουργός, παρατηρώντας ότι η διακύμανση από 1- 2 ευρώ υπάρχει και σε άλλα λαχανικά. Πρόσθεσε πως στα κρεμμύδια η τιμή κυμάνθηκε από 0, 70 μέχρι 1 ευρώ. «Σε γενικές γραμμές οι τιμές ήταν πολύ καλές. Οι λαϊκές αγορές έχουν εφέτος καλύτερες τιμές από πέρυσι και πάνε ανάποδα έναντι του πληθωρισμού», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 

πηγή

Recommended For You