«Ερωτόκριτος» διασκευασμένος για παιδιά και νέους

Μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του Ηλία Καρελλά επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι, μετά το πρώτο της ανέβασμα το 2008: Ο «Ερωτόκριτος», το χιλιοτραγουδισμένο έργο της κρητικής λογοτεχνίας, ζωντανεύει διασκευασμένο για παιδιά και νέους, σε μια παράσταση με ταλαντούχους ηθοποιούς και μουσικούς.

Η μοναδική Αρετή Κετιμέ θα μας μαγέψει με τη φωνή και το σαντούρι της, ενώ με πρωτότυπη μουσική και ανατρεπτικές διασκευές το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων String Demons παίζει και τραγουδά ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας νέα πνοή στην κρητική μουσική παράδοση και όχι μόνο. Ο Ηλίας Καρελλάς, με έμπνευση από τον κόσμο του θεάτρου σκιών, παίζει και σκηνοθετεί. Η γνωστή χορογράφος Αντιγόνη Γύρα ζωντανεύει με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, σε μια παράσταση με έντονες εναλλαγές και υπέροχους φωτισμούς. Παίζουν: Χρύσα Νταή, Ανδρέας Λόντου, Φάνης Παυλόπουλος, Μαρία Μπαλούτσου.

Ενα βράδυ, στον κήπο του παλατιού του βασιλιά Ηράκλη, δύο νέοι διαφορετικής καταγωγής, ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα, συναντιούνται τυχαία. Ο Ηράκλης, όμως, έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την κόρη του και για να τα πραγματοποιήσει θα στείλει μακριά από τη χώρα τον Ερωτόκριτο και θα φυλακίσει την Αρετούσα. Το ταξίδι του Ερωτόκριτου θα είναι μεγάλο και ο χρόνος που περνάει μακριά της πολύς. Τι θα γίνει όταν επιστρέψει εκείνος; Αξίζει να προσπαθήσει για ό,τι αγαπά πιο πολύ;

Το έργο θα παρουσιαστεί στις 29 Ιούνη, 6, 13 και 20 Ιούλη, 24 και 31 Αυγούστου και 7 Σεπτέμβρη, στο «Σινέ Γαλάτσι» στο Αλσος Βεΐκου.

 

Πηγή: 902.gr

Recommended For You