(ΕΦΚΑ) μπόνους προσωπικής διαφοράς: Το συντομότερο θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση

Ο εκπρόσωπος του e-ΕΦΚΑ, κ. Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι “Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα για να μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι θα είναι μέσα σε αυτήν την έκτακτη ενίσχυση”.

Επεσήμανε μάλιστα πως “Έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν οι περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες συνταξιούχοι” που δεν είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την αύξηση του 7,75%, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς. Πρόκειται στην ουσία για 150.000 περίπου συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία αύξηση από αυτές τις αυξήσεις που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα και είναι, όχι μόνο το 7,75%, το οποίο δεν είδαν λόγω της μεγάλης προσωπικής τους διαφοράς. Δεν έλαβαν ούτε τα 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου, ούτε είδαν ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και ούτε και την 4η ετήσια αύξηση από τον νόμο Βρούτση”.

Οι συνταξιούχοι, όπως ο ίδιος εξήγησε, που είδαν μόνο λογιστική αύξηση και όχι ουσιαστική υπολογίζονται σε 150.000. Και όπως είπε, τουλάχιστον αυτοί “θα δουν, με βάση τον δημοσιονομικό χώρο, μία έκτακτη ενίσχυση μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες μέρες και θα δούμε και το ύψος αυτής της βοήθειας και τον τρόπο με τον οποίο θα καταβληθεί”.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισηςστόχος είναι η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό γιατί είναι οι πλέον αδικημένοι συνταξιούχοι γιατί δεν έλαβαν απολύτως τίποτα λόγω της μεγάλης αυτής προσωπικής διαφοράς, που ουσιαστικά κληρονόμησαν από το προηγούμενο καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου”.

“Προς το παρόν μπορούμε να πούμε ότι, τουλάχιστον, αυτοί οι 150.000 θα το λάβουν. Διερευνούμε κάποιες δυνατότητες όπως το αν μπορούμε να δώσουμε αυτό το έκτακτο επίδομα και σε συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν ακέραια το 7,75%, αλλά είδαν μικρότερη αύξηση της τάξης του 2%-3% γιατί είχαν μια μικρή προσωπική διαφορά ή και σε συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν καθόλου το 7,75%”

Άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ δεν είδαν σημαντική ωφέλεια από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη. 

“Εξετάζουμε αν μπορούμε και αυτούς τους ανθρώπους να τους εντάξουμε μέσα σε αυτήν την έκτακτη παροχή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα για να μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Πάντως, τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι, αυτοί που θα είναι μέσα σε αυτή την έκτακτη ενίσχυση”.

Recommended For You