Ε.ΣΥ.: Η ανακοίνωση του κόμματος

Παρόντες κατά την παρουσίαση της νέας πολιτικής κίνησης οι Θ. Τζήμερος και Φ. Κρανιδιώτης.

Νέα πολιτική κίνηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Εθνική Συμφωνία», αλλιώς ΕΣΥ, ονομάζεται το νέο κόμμα που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, απευθύνοντας προσκλητήριο στον «φιλελεύθερο – πατριωτικό» χώρο.

«Απόψε στις 18:00 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos, ανακοινώνουμε την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Έφτασε η ώρα, ο κατακερματισμένος και παραγκωνισμένος φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος να συμφωνήσει σε κοινές θέσεις και αρχές και να ενωθεί, ώστε να συμμετάσχει με ενιαία κομματική έκφραση στις επόμενες εκλογές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μέχρι πρότινος βουλευτής της Ν.Δ.

Η ιδεολογία πάνω στην οποία θα βασίζεται η νέα κίνηση, θα είναι ο φιλελεύθερος συντηρητισμός με ευρωατλαντική κατεύθυνση, όπως λέει ο κ. Μπογδάνος και προσθέτει ότι σκοπός του είναι να απευθυνθεί σε όλους τους φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες.

Το «παρών» έδωσαν κατά την παρουσίαση του κόμματος Μπογδάνου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Θάνος Τζήμερος αλλά και ο Νίκος Καραχάλιος. επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το χρονοδιάγραμμα και το παρασκήνιο του κόμματος Μπογδάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία που σχεδόν έχει «κλειδώσει» είναι η κίνηση Μπογδάνου να συνενωθεί με το κόμμα Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνου Τζήμερου, υπό την ονομασία «Εθνική Δημιουργία». Εφόσον η συμφωνία «κλειδώσει» και τυπικά –μένουν ελάχιστες λεπτομέρειες–, τότε ο κ. Μπογδάνος θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και το πιθανότερο πρόεδρος ο κ. Τζήμερος και αντιπρόεδρος ο κ. Κρανιδιώτης. Στόχος της συνεργασίας είναι η είσοδος στη Βουλή, ειδικά από τη στιγμή που οι πρώτες εκλογές με απλή αναλογική ευνοούν την πιο χαλαρή ψήφο.

Αρχές Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί η δημιουργία συνασπισμού κομμάτων από την «Εθνική Συμφωνία» και την «Δημιουργία». Πρόεδρος θα είναι ο Θάνος Τζήμερος και αντιπρόεδροι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Φαΐλος Κρανιδιώτης. Το πιθανότερο όνομα του συνασπισμού , σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει, είναι το «Εθνική Δημιουργία», ενώ έχει ακουστεί και το «Συν-Δημιουργία», χωρίς να αποκλείεται και κάποιο άλλο, αφού οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα.

 

Ο κ. Μπογδάνος από τη στιγμή που το σχέδιο ευοδωθεί, έχει σκοπό να κάνει προτάσεις για νομοσχέδια και να κινηθεί στην κατεύθυνση της «δημιουργικής αντιπολίτευσης».

Όλο το επόμενο διάστημα και έως ότου προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος θα λειτουργεί στη Βουλή ως ο «κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του νέου κόμματος, με παρεμβάσεις, κατάθεση ερωτήσεων κοκ.

Από τον Μάιο και μετά θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις νέων προσχωρήσεων στο νέο κόμμα, με τους επικεφαλής να ελπίζουν και σε επώνυμους δεξιούς, που θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Νέα Δημοκρατία του κ Μητσοτάκη.

 

{https://www.kathimerini.gr/,https://www.ieidiseis.gr/,https://newpost.gr/}

 

 

Recommended For You