Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ: Ο Πειραιώτης χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης ιδρύει την μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς για τους άπορους ασθενείς του Θυρεοειδή

Η Ε.Υ.ΘΥ.Ν.Η.  είναι η μοναδική μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς σε ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν στο θυρεοειδή και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Πρόεδρος και εμπνευστής αυτής της υπέροχης προσπάθειας είναι ο κορυφαίος χειρουργός του θυρεοειδή, Dr  Σταύρος Τσιριγωτάκης ο οποίος είναι  γέννημα-θρέμμα του Πειραιά και συγκεκριμένα  του Κερατσινίου

Στις 9 Ιουνίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς, στο Σύλλογο των Αθηναίων και κάτω από τον Ιερό Βράχο έλαμψε η γέννηση της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ πλημμυρίζοντας φως από την Ακρόπολη, τις προσωπικότητες που την απαρτίζουν αλλά και από τους εκλεκτούς καλεσμένους που παρευρέθηκαν.

Ο Πειραιώτης , διακεκριμένος χειρουργός του θυρεοειδή, εμπνευστής και Πρόεδρος της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. κ Σταύρος Τσιριγωτάκης  ανέφερε στην ομιλία του:

“‘’Επιλέξαμε ότι είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντα μας την ιατρική, την προσφορά και την αγάπη για τον συνάνθρωπο και πορευόμαστε. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα. Ξέρουμε όμως ότι επιλέξαμε αυτό που θέλαμε ή αυτό που θεωρούσαμε σωστό. Οπότε το σημείο που βρισκόμαστε τώρα σίγουρα δεν είναι τυχαίο.’’

Ο οικοδεσπότης και Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων κ Ελευθέριος Σκιαδάς χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον εμπνευστή της ίδρυσης της εταιρείας κ Σταύρο Τσιριγωτάκη.

Προσκάλεσε στο βήμα τον Αντιπεριφερειάρχη κ Γιώργο Δημόπουλο ο οποίος συνεχάρει την εταιρεία Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ για την ανθρωπιστική της πρωτοβουλία.

Η εκλεκτή ιστορικός τέχνης και συντονίστρια της εκδήλωσης κα Μαράη Γεωργούση καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους από την Πολιτεία, την Εκκλησία, τις Πρεσβείες, το Πανεπιστήμιο, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό και μίλησε για το σκοπό ίδρυσης της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. που είναι:

– η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την μάστιγα των παθήσεων του θυρεοειδούς (έως και το 60% των ασθενών με νόσο θυρεοειδούς δεν το γνωρίζει) και

Δείτε ακόμα:  Θλίψη για τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη – Η μεγάλη καριέρα στον «χρυσό» ελληνικό κινηματογράφο

– η δωρεάν διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων στο θυρεοειδή σε απόρους στο Νοσοκομείο Ιασώ από τον Διευθυντή του Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς κ Σταύρο Τσιριγωτάκη και τους συνεργάτες του.

Ο κ Σταύρος Τσιριγωτάκης ευχαρίστησε τους καλεσμένους, τους συνεργάτες του αλλά και τον Όμιλο Ιασώ που συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας δωρεάν τα νοσήλεια των απόρων ασθενών.

Η κα Γεωργούση προσκάλεσε στο βήμα τους γιατρούς και μέλη της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. οι οποίοι ενημέρωσαν για τον θυρεοειδή, τη διάγνωση των παθήσεων του αδένα αλλά και τη θεραπεία τους.

Μίλησαν η ενδοκρινολόγος κα Βασιλική Τριάντη, ο ακτινοδιαγνώστης κ Εμμανουήλ Πετρόπουλος και η χειρουργός θυρεοειδούς κα Αναστασία Λεμονή.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγιναν βραβεύσεις από την Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. του κου Ελευθέριου Σκιαδά, της κας Κατερίνας Κοτσαλή-Παπαδημητρίου και του κου Κυριάκου Μαριδάκη για την ανθρωπιστική, πολιτιστική και κοινωνική προσφορά τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχε δεξίωση των καλεσμένων με ελαφρύ φαγητό και ποτό κάτω από τον Ιερό Βράχο με συνοδεία μουσικής και τραγουδιών από την εκλεκτή τραγουδίστρια Ζανέτ Καπούγια.

Την επόμενη ημέρα 10 Ιουνίου 2023 ολοκληρώθηκε η αρχική-ιδρυτική εκδήλωση της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ. με την επίσκεψη των ιατρών μελών της εταιρείας στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα του Πειραιά.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τα παιδιά του Ιδρύματος σχετικά με τον θυρεοειδή και διενήργησαν υπερηχογράφημα θυρεοειδούς σε όλα τα παιδιά αλλά και στο προσωπικό του Ιδρύματος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους:

– Ελευθέριος Σκιαδάς, Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων
– Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
– Suzana Vasquez, Επίτιμη Πρόξενος του Εκουαδόρ Gafgaz Aslansoy, Consul – Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν
– Suzana Frances, Κάρολος Ιωσήφ Εκ μέρους του Ελληνο – Ισραηλινού Επιμελητήριου
– Γιώργος Βασιλείου, Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
– Μαίρη Πίνη, Διευθύντρια του Ιδρύματος ΚΕ.Σ.Ο- Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ
– Εύη Μιγιάκη, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με κ.Πατούλη Επιχειρηματίας – Σχεδιάστρια μόδας
– Κατερίνα Κοτσαλή-Παπαδημητρίου, Director Ρόταρυ
– Δημήτρης Μπέκος, Διοικητής Ρόταρυ
– Άννα Φόνσου, Ηθοποιός και Πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού
– Αρετή Μπούτση, από την Εφορία Κυριών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος
– Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας
– Δημήτριος Φανουργάκης, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου επιχειρήσεων ναυπηγικής βιομηχανίας και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ),
– Κωνσταντίνος Μισιάλης, Ιδρυτικός Πρόεδρος του International Ambassador Club
– Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός Τέχνης και Συντονίστρια της Εκδήλωσης
– Κυριάκος Μαριδάκη, Πρέσβης Καλής Θελήσεως Ιδρύματος
Ναυμαχίας της Σαλαμίνας
– Ευριδίκη Σφακιανάκη Lions Κηφισιάς
– Βούλα Σαραντάρη, Ιδρύτρια Λεσχών Lions
– Παναγιώτης Ριζόπουλος, ΑΗΕΡΑ Ψυχικού
– Λιάνα Σκουρλή, Πρόεδρος ΕΛΛηνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας
– Κανέλα Μανωλοπούλου, εκπρόσωπος Συλλόγου ΄΄ΑΛΜΑ΄΄
– Σμαράγδα Κατσούλη, Πρόεδρος ΄΄ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ΄΄Έλαμψε η γέννηση της Ε.Υ.ΘΥ.ΝΗ- Η ‘’Μπλε Πεταλούδα’’ κούνησε τα φτερά της.

Πηγή: pireasnews.gr

Recommended For You