Ηλεία: Έμεινε 17 ώρες πάνω στο αναποδογυρισμένο σκάφος του μέσα στην θάλασσα

Δύσκολες ώρες κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένας τουρίστας από την Ουγγαρία, η ζωή του οποίου βρέθηκε σε κίνδυνο, έπειτα από ατύχημα που είχε με το καταμαράν του, ανοιχτά του λιμανιού του Παλουκίου, στην Ηλεία, καθώς αναγκάστηκε να παραμείνει για περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα, μέχρι που τον βρήκαν ψαράδες της περιοχής και τον μετέφεραν στην στεριά.

Ο Λορέντζο, όπως είναι το όνομα του άτυχου τουρίστα, βίωσε την ατυχία αυτή το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (11/08) όπου και είχε το ατύχημα με το καταμαράν του και διασώθηκε από αλιείς της περιοχής που είχαν βγει για ψάρεμα το πρωί της επόμενης ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με τον ίδιο να αναγκάζεται να παραμείνει για περισσότερες από 17 ώρες στη θάλασσα και να διασώζεται από ψαράδες, εμφανίστηκε ανακουφισμένος για τη διάσωσή του και τους ευχαρίστησε  που τον βοήθησαν, αποκαλώντας τους μάλιστα και «φίλους».

Ειδικότερα, τόνισε: «Τα τελευταία 10 χρόνια περνάω τα καλοκαίρια μου στην Ηλεία. Έτσι και φέτος ήρθα και με το καταμαράν βγήκα από την περιοχή της Γλύφας στην ανοιχτή θάλασσα. Δυστυχώς όμως το πλοίο μου αναποδογύρισε και εγώ κατάφερα να πιαστώ από το «τραμπολίνο» και να μην πέσω στη θάλασσα. Για πολλές ώρες παρέμεινα εκεί μέχρι που τα ξημερώματα με είδαν οι νέοι μου φίλοι από το καΐκι και με έσωσαν. Ένα ευχαριστώ για αυτούς τους ανθρώπους που μου έσωσαν την ζωή είναι λίγο. Θα τους θυμάμαι για πάντα».

Για την κατάσταση στην οποία εντόπισε τον Λορέντζο μίλησε ο ψαράς Βασίλης Κανδυλιώτης, ο οποίος σημείωσε πως βρήκε τον άτυχο άνδρα πάνω στο αναποδογυρισμένο σκάφος και έκανε αυτό που θα έκαναν όλοι στη θέση του. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έκανα αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε. Εντοπίσαμε το αναποδογυρισμένο σκάφος και αμέσως τρέξαμε να βοηθήσουμε.

Ο Λορέντζο ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο και ταλαιπωρημένος από τις ώρες που είχε παραμείνει στη θάλασσα. Αμέσως του δώσαμε λίγο νερό και τον βγάλαμε στη στεριά. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τις αρχές και ο Λορέντζο την οικογένειά του. Εμείς κάναμε αυτό που θα έκαναν όλοι».

Recommended For You