Ηλιάννα Μαυρομάτη: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» -Κόρη πασίγνωστων ηθοποιών

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη έχει παίξει με αξιόλογους ηθοποιούς στο θέατρο, έχει υποψηφιότητα για Καρφίτσα «Μελίνα Μερκούρη», έχει καταπιαστεί με τη σκηνοθεσία, προετοιμάζει μαθητές για να μπουν σε δραματικές σχολές και τώρα ήρθε η στιγμή να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά.

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη, η νεαρή ηθοποιός που την ερχόμενη σεζόν θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει», είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τις ανούσιες δημόσιες σχέσεις και επικεντρώνεται στη μεγάλη της αγάπη: την υποκριτική.

Το θέατρο το ξέρει πολύ καλά από όλες του τις πλευρές, καθώς είναι κόρη ηθοποιών, ενώ προσπάθησε κάποια στιγμή να παραστρατήσει σπουδάζοντας στο τμήμα Φυσικής στην Αγγλία. Τελικά, η ίδια συνειδητοποίησε πως η πορεία της ήταν προδιαγεγραμμένη και το καλλιτεχνικό DNA είχε φωλιάσει για τα καλά μέσα της. Όσο και αν φλέρταρε με έναν άλλον κόσμο, το θέατρο ήταν η μοίρα της…

Τη συνάντησα για πρώτη φορά το 2015, όταν έλαβε τη πρώτη της υποψηφιότητα για Καρφίτσα «Μελίνα Μερκούρη» για την παράσταση «Τίρζα», αλλά πήρε δύο μήνες μέχρι να πειστεί να γίνει η συνέντευξη. Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουμε την νέα πρωταγωνίστρια της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει», που θα προβληθεί την ερχόμενη σεζόν στη prime time του ALPHA, είναι μέσα από τα δικά της λόγια.

Ποια είναι η Ηλιάννα Μαυρομάτη

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη είναι κόρη δύο αξιόλογων ηθοποιών, του Βασίλη Μαυρομάτη και της Λίλας Καφαντάρη, η οποία δεν αντιστάθηκε στις Σειρήνες της υποκριτικής, αν και η ίδια είχε κλίση στις θετικές επιστήμες. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήταν πάντα μπλεγμένη με καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ πριν ακόμα ενηλικιωθεί παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής ως ακροάτρια στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη έχει συνεργαστεί στο θέατρο με σπουδαίους ηθοποιούς, μεταξύ άλλων τον Νικήτα Τσακίρογλου, τον Γιώργο Κιμούλη, τον Σπύρο Μάινα, την Αλεξάνδρα Αϊδίνη και την Κόρα Καρβούνη, έχει σκηνοθετήσει τη δική της παράσταση, έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Ολεάννα» και τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει μαθητές για να μπουν σε δραματικές σχολές.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε αυτοτελή επεισόδια σε σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου και φέτος, αφού την «κέντρισε» το σενάριο και ολόκληρη η παραγωγή, θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σίριαλ του Alpha, ταξιδεύοντάς μας πίσω στην εποχή των 80s όπου μεσουρανούσαν τα μπουζούκια.

Η Ηλιάννα Μαυρομάτη μέσα από τα δικά της λόγια

Σε εκείνη τη συνέντευξη η ηθοποιός μού είχε μιλήσει για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο, την αγάπη της για τον κάμπινγκ και τους λόγους που την οδήγησαν να κάνει ψυχοθεραπεία.

Τι λέει για το θέατρο και την απόφασή της να γίνει ηθοποιός

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μπλεγμένη σε καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι γονείς μου, αν και δεν ήθελαν να ακολουθήσω το δικό τους επάγγελμα, είχαν φροντίσει να με στείλουν σε νηπιαγωγείο που είχε καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

Μεγαλώνοντας πέρασαν από το μυαλό μου κι άλλες σκέψεις, όπως να ασχοληθώ με τις θετικές επιστήμες. Όταν ήμουν στο λύκειο, γράφτηκα σε δραματική σχολή ως ακροάτρια, καθώς δεν είχα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μου και η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την υποκριτική έγινε πιο έντονη. Το πρωί πήγαινα σχολείο και το απόγευμα στη σχολή του Ιάσμου. Έβλεπα τα παιδιά να παίζουν ρόλους και ανυπομονούσα να ανέβω κι εγώ στη σκηνή. Έτσι συνειδητοποίησα πως αυτό είναι το επάγγελμα που επιθυμούσα να ακολουθήσω.

 

[Πηγή]

Recommended For You